Seful HBO: Pirateria este un "compliment" si nu afecteaza vanzarile

de Redactia Hit | 3 aprilie 2013

In plina nebunie legata de efectele nocive ale pirateriei asupra veniturilor companiilor producatoare de content multimedia si nu numai, tocmai HBO, poate unul dintre cele mai "pe val" studiouri la ora actuala, vine si strica jocurile industriei. "Pirateria ese un compliment care nu afecteaza veniturile", spun cei de la HBO.

Declaratia vine chiar de la presedintele HBO, Michael Lombardo, care a acordat un scurt interviu publicatiei Entertainment Weekly. De unde si pana unde i-a venit ideea sa spuna asa ceva, punandu-si in cap celelalte companii cocurente? Lucrurile sunt simple. Serialul games of Thrones, produs de HBO, este cea mai piratata productie pe internet: 4 milioane de copii ilegale per episod au fost descarcate pana acum!

Este o cifra impresionanta pentru ...statistici, nu si pentru presedintele Lombardo. Cuvant cu cuvant, seful studioului a declarat: "Probabil nu ar trebui sa spun asta, dar este un fel de compliment (rata mare de piraterie a serialului - n.r.) (...) Cererea exista. Si, cu siguranta, pirateria nu a avut un impact negativ asupra vanzarilor de DVD-uri. Pirateria este ceva ce se manifesta atunci cand apare succesul", a spus Michael Lombardo.

Declaratia presedintelui HBO este socanta pentru ceilalti jucatori de pe piata si am cuteza sa spunem ca mai mult pentru cei care nu se bucura de succesul inregistrat de HBO si pe care ii "doare" fiecare copie ilegala care ajunge la consumatori. Totusi, sa nu uitam un lucru. Legat de piraterie, nu este prima declaratie pe care un oficial al unei mari companii o face in sensul acceptarii fenomenului ca "normalitate", ca o completare a succesului.

Piraterie nu este, desigur, nici fenomen legal si nici moral, dar trecand peste aceste abordari subiective, gasim o industrie cu jucatori care se contrazic singuri atunci cand vorbesc despre rata pirateriei, despre efectele "devastatoare" asupra business-ului etc. Iar cel mai bun exemplu este cel legat de statistiticile realizate dupa inchiderea Megaupload. Daca nu le mai tineti minte, recititi ceea ce scriam in 8 martie, anul acesta.

Sursa: BGR

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: hbo piraterie michael Lombardo hbo game of thrones
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google