Se apropie nebunia Facebook de final?

de Bogdan Constantinescu | 2 aprilie 2014

Activitatea de pe Facebook este probabil una dintre primele pe care le verificam, asta chiar si inaintea email-ului. Cu toate acestea, angajamentul utilizatorilor fata de reteaua sociala care a schimbat lumea incepe sa scada, desi este greu de spus daca acesta este inceputul sfarsitului sau, de ce nu, o reorientare a utilizatorilor fata de viata personala.

Facebook conduce fara probleme intre aplicatiile folosite pe iOS si Android, cu un procent de 17% pentru Facebook si Instagram din cele 2 ore si 42 de minute pe care le petrece zilnic un american pe dispozitivele mobile. Insa acest lucru inseamna si scaderea cu 18% a cotei de piata pe care Facebook o avea anul trecut chiar si in conditiile in care timpul petrecut pe retelele sociale a crescut de la 24% la 28%. Probabil ca utilizatorii se orienteaza catre alte apicatii sau alte retele sociale, si asta nu este de natura sa-i bucure pe cei de la Facebook.

Poate aici sta si motivul pentru care colosul lui Mark Zuckerberg a achizitionat WhatsApp, cea mai populara aplicatie de mesagerie. De asemenea, Facebook dezvolta si alte aplicatii dedicate diferitelor segmente de public, aplicatii care ar putea pastra sau mari timpul petrecut de utilizatori pe propriile sisteme de socializare.

Daca Facebook incepe sa decada in dauna altor aplicatii si variante de socializare este greu de spus. Singurul care ne va da acest raspuns este timpul. Cert este doar ca Facebook face tot posibilul pentru a se pastra in atentia utilizatorilor.

Sursa: Mashable

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: facebook cota piata Facebook cadere cota Facebook incepe sa scada
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google