Samsung si HTC, scoase din lista de teste a Futuremark. Motivul probabil il stiti deja...

de Radu Eftimie | 29 noiembrie 2013

Futuremark, una dintre companiile importante care dezvolta solutii de test de performanta pentru device-urile mobile, a decis sa elimine din lista sa de clienti unele modele de Samsung si HTC, scrie Redmondpie. Motivul? Suspiciunea ca ambele companii "fura la cantar", cum se spune pe la noi, si umfla rezultatele testelor.

Nu este prima prima data cand auzim despre scandalul in care companii de calibru precum Samsung sau HTC, sunt suspectate ca modifica anumiti parametri in testarea smartphone-urilor lor de top pentru a  le da mai multa "greutate" de marketing.

Si Samsung si HTC au negat acuzatiile Futuremark, iar verdictul privind veridicitatea rezultatelor benchmark a ramas ...in pom.

Futuremark a revenit acum cu un anunt de presa in care isi informeaza userii ca a scos anumite modele de Samsung si HTC din lista de unitati testate tocmai din cauza acelorasi suspiciuni despre care vorbeam mai devreme.

Dupa cum v-am precizat de mai multe ori, pe noi, la HIT, ne intereseaza mai mult experienta si performantele reale pe care le ofera un smartphone (sau tableta, gadget etc.), decat cifrele generate prin simularea unor task-uri ale device-urilor respective. Dar, daca Samsung si HTC se preteaza la modificarea unor rezultate benchmark (care oricum sunt de obicei suficient de bune si fara a fi umflate), e jenant pentru producatori si jignitor pentru clienti.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: futuremark benchmark samsung htc benchmark
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google