Samsung Premiere 2013: Samsung a lansat noi ultrabook-uri, o tableta convertibila, Galaxy NX si noi smartphone-uri Galaxy

de Redactia Hit | 20 iunie 2013

Samsung a prezentat oficial in aceasta seara noile dispozitive Samsung Galaxy S4 Active, Samsung Galaxy S4 mini si Samsung Galaxy S4 Zoom, dar si o noua gama de produse Ativ cu Windows.

Despre device-urile din gama Galaxy am scris deja pe HIT.ro, iar lansarea din aceasta seara nu vine decat oficializeze extinderea gamei Galaxy.

Adevaratele noutati lansate in aceasta seara sunt dispozitivele Ativ, nu mai putin de cinci la numar, si camera Galaxy NX, prima cu Android si obiective interschimbabile.

Samsung Galaxy NX

Galaxy NX este prima camera cu obiectiv interschimbabil si sistem de operare Android. Noua camera inteligenta de la Samsung combina functii disponibile in general pe un DSLR cu cele ale unui device ce ruleaza Android. Are conectivitate 4g LTE pentru sharing, senzor de 23MP si Auto Focus hibrid.

Display-ul camerei este un touch de 4,8 inci HD TFT.

Samsung Galaxy NX se bazeaza pe un procesor quad-core tactat la 1,6GHz. (HIT.ro va reveni cu o prezentare detaliata a Samsung Galaxy NX)

Gama Ativ

Samsung Ativ Q

Tableta Ativ Q este un device convertibil care ruleaza simultan Windows 8 si Android. Schimbarea intre cele doua sisteme de operare se face instantaneu, ceea ce reprezinta o inovatie din partea Samsung.

Tableta Ativ Q are un display impresionant de 13,3 inci qHD+ cu o rezolutie de 3200x1800p. Samsung promite utilizare outdoor fara compromisuri, luminozitatea device-ului adaptandu-se mediului in care este folosit.

Samsung Ativ Q dispune de procesor din gama Core de la Intel (Haswell) si se bazeaza pe o baterie care ofera o autonomie de 9 ore.

Tableta are o grosime de 13,9 mm si o greutate de 1,29Kg. Carcasa Ativ Q este din magneziu. Device-ul Samsung este convertibil in adevaratul sens al cuvantului, ecranul portabilului putand fi utilizat si atunci cand este in pozitie paralela cu tastatura (vedeti imaginea exemplificativa de mai jos).

Samsung Ativ Tab 3

Samsung a prezentat in aceasta seara si AtiV Tab 3, o tableta cu Windows 8 inspirata din design-ul gamei Galaxy Tab. Diferenta este ca Ativ Tab 3 ruleaza versiunea full a Windows 8 in loc de Android.

Samsung AtiV Tab 3 are un display de 10,1 inci, o greutate de aproximativ 500 de grame si o grosime de 8,2 mm.

Bateria ofera o autonomie de lucru de 8,5 ore, potrivit oficialilor Samsung.

Ativ Tab 3 va fi comercializata de Samsung impreuna cu Microsoft Windows Office preinstalat. Tableta vine la pachet si cu S PEN.

Samsung Ativ Book 9 Plus

Samsung Ativ Book 9 Plus este noul ultrabook al companiei sud-coreene. Samsung a facut un pas important in redesenarea ultrabook-urilor din seria 9, Iar Ativ Book 9 Plus este, intr-adevar, un exercitiu reusit de design.

Ultrabook-ul cantareste 1,39Kg, are o grosime de 13,6mm si acelasi display cu rezolutie qHD+ 3200 x 1800p. Impresionanta este autonomia oferita de noul ultrabook al companiei sud-coreene, 12 ore de functionare.

Procesorul este (cel mai probabil, pentru ca Samsung nu a precizat clar) un Intel Core i7 de generatia a 4-a. Ultrabook-ul ofera un SSD de 256GB si 8GB RAM. Carcasa varfului de gama al ultrabook-urilor Samsung este din aliaj de alumniu.

Samsung Ativ Book 9 Lite

Samsung Ativ Book 9 Lite va ajunge pe piata ca versiune mai ieftina a ultrabook-ului Ativ Book 9 Plus. Are un design similar versiunii mai scumpe, cantareste tot 1,4 Kg si foloseste un procesor quad-core (producator neprecizat) tactat la 1,4GHz.

Stocarea este asigurata de un SSD de 256GB. Modelul Lite al Ativ Book 9 are tot un display de 13,3 inci, insa rezolutia a fost scazuta la 1,366 x 768. Carcasa Ativ Book 9 Lite este din plastic.

Samsung Ativ One5 Style

Samsung Ativ One5 Style reprezinta noile PC-uri All-In-One ale companiei. Ofera display-uri de 21,5 inci, iar design-ul general aduce aminte de tabletele Galaxy Tab (evident, la alta scara) si ruleaza Windows 8.

Procesoarele cu care vine Ativ One5 Style sunt din gama Haswell. Spatiul de stocare este de pana la 1TB, iar PC-ul se bazeaza pe 4GB RAM.

Samsung Ativ One5 Style vine cu o functie foarte interesanta, Home Sync, ce transforma pc-ul in cloud personal.

Samsung nu a anuntat, din pacate, data la care vor deveni disponibile comercial noile device-uri prezentate in aceasta seara si nici preturile.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: samsung Galaxy NX Samsung Ativ Q Samsung Ativ Tab 3 Samsung Ativ Book9Plus Samsung Ativ Book9Lite Galaxy S4 Active
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google