Romanii vor telefoane 3G/4G cu camera foto de cel putin 5MP si ecrane de peste 4 inch (studiu GfK Temax)

de Redactia Hit | 21 mai 2014

Telefoanele cu ecrane de peste 4 inch, dotate cu camere foto de cel putin 5MP si care dispun de conectivitate 3G sau 4G au fost cele mai vandute produse de pe piata bunurilor de folosinta indelungata in primul trimestru al acestui an si au impulsionat revenirea industriei de electronice si electrocasnice, se arata intr-un studiu realizat GfK.

Valoarea vanzarilor de pe piata bunurilor de folosinta indelungata din T1 2014 a crescut cu aproape 8% fata de aceeasi perioada a anului 2013, atingand pragul de 386 milioane euro. In ceea ce priveste valoarea, T1 2014 a fost cel mai mare prim trimestru din ultimii 4 ani.

Cea mai mare crestere in valoare (aproximativ 33%) a fost generata de sectorul Telecom care a atins 117 milioane euro, detinand astfel titlul de cel mai mare sector. De un bun inceput de an au avut parte si pietele de electronice, electrocasnice mici si mari, acestea inregistrand rate de crestere pozitive comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Pietele de echipamente foto, IT si imprimante, multifunctionale si consumabile sunt singurele care au inregistrat scaderi comparativ cu T1 2014, cea mai mare fiind pentru piata foto (aproape -40%).

Piata telecom a mentinut cresterea si in primul trimestru al lui 2014, valoarea nesubventionata a sectorului fiind cu aproximativ 33% mai mare comparativ cu acelasi trimestru al anului trecut, ajungand la valoarea de 117 milioane de euro.

Segmentul smartphones a continuat sa inregistreze cresteri considerabile de doua cifre, in timp ce telefoanele mobile clasice pierd in continuare mult teren. Produsele care au contribuit semnificativ la cresterea pietei de telecom au fost cele ce permit conexiuni 3G si chiar 4G, cele care incorporeaza o camera de minim 5MP si cu dimensiuni mari ale ecranelor (mai mari de 4 inch). Urmand aceasta tendinta, phablet-urile continua si ele sa lupte pentru a atrage atentia consumatorilor, se arata in studiul GfK.

Segemntul foto (compacte si DSLR) a inregistrat o scadere semnificativa (cu 40%) a vanzarilor in primul trimestru 2014 fata de perioada similara a anului trecut.

Vanzarile de imprimante, multifunctionale si consumabile au inregistrat o scadere de 8% in T1 2014 fata de aceeasi perioada a anului trecut, atingând valoarea de 14 milioane de euro.

De asemenea, tabletele si-a ponderat cresterea. Piata de tablete a continuat sa evolueze ca vanzari, insa tendinta s-a mai diminuat. In interiorul segmentului de tablete, cele de 10 inch au fost pe un val descendent in acest prim trimestru.

In cadrul sectorului de electronice, atat televizoarele cu ecran plat cat si consolele de jocuri au avut o evolutie buna. In timp ce televizoarele cu ecran plat au inregistrat o rata de crestere de o cifra, consolele video au avut o performanta foarte buna, crescand cu o rata de doua cifre, comparativ cu T1 2013.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: piata telecom 2014 piata electronice 2014 estimari 2014 it c
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google