Romanian Game Developers Association – Prima asociatie a dezvoltatorilor de jocuri din Romania

de Redactia Hit | 17 septembrie 2013

Asociatia Dezvoltatorilor de Jocuri Video din Romania (Romanian Game Developers Association - RGDA), infiintata astazi, este prima asociatie din tara care isi propune sa sprijine si sa promoveze industria locala de profil si sa contribuie la dezvoltarea atat a profesionistilor din domeniu, cat si celor aflati la inceput de drum.

"Aveam nevoie de un front comun de discutie, front care sa faca auzite vocile jucatorilor din industrie, indiferent daca vorbim despre dezvoltatorii de jocuri, despre startup-uri sau despre marii angajatori din domeniu", spune Andrei Istrate, co-fondator RGDA. 

"Gandim proiecte care sa aiba impact asupra educarii si dezvoltarii talentelor in aceasta industrie, dar ai proiecte care sa informeze ai sa promoveze valoarea reala generata de acestea chiar aici, la noi, in Romania”, mai spune acesta.

Deschisa in egala masura profesionistilor si companiilor, asociatia se bucura deja de sustinerea TIGA - Asociatia dezvoltatorilor de jocuri din Marea Britanie si una dintre cele mai importante organizatii de profil din Europa. De asemenea, RGDA a facut deja primii pasi in stabilirea de parteneriate cu asociatia studenteasca ROSEdu, cu TechHub Bucuresti sau cu Asociatia Patronala a Industriei de Software si Servicii (ANIS).

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: asociatia dezvoltatorilor de jocuri din romania rgda anis romania
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google