"Retweet" devine spaima trolilor pe Twitter

de Liviu Petrescu | 10 august 2012

Anonimatul online le-a permis unora mult timp sa spuna orice le trece prin cap, dar pe Twitter incepe ofensiva impotriva trolilor si totul a demarat cu un simplu "retweet". Afla ce putere poate avea repetarea unui mesaj si ce scandaluri de pe Twitter pun sub semnul intrebarii libertatea de exprimare.

Tot mai multi utilizatori Twitter, in special vedete, au adoptat o tactica noua de lupta impotriva celor care isi varsa frustrarile online. In loc de un raspuns la insultele sau mesajele jignitoare, le publica prin optiunea retweet, fara vreun mesaj suplimentar.

1. De ce un retweet simplu?

Pana acum raspunsul la provocari si insulte verbale in mediul online a constat in doua tipuri de reactii: injuraturi sau ignorarea totala. Twitter ofera insa a treia varianta, republicarea mesajului cu insulte fara niciun comentariu.

Tactica de folosire a unui retweet simplu a fost adoptata de tot mai multe persoane publice cu cont verificat pentru Twitter si pare sa includa doua componente ce sperie trolii: cea in care mesajul nu a afectat deloc victima si cea in care mesajul, ce era public de la inceput, ajunge sa fie citit de un numar tot mai mare de oameni, ce pot avea o reactie puternica.

Retweet devine spaima trolilor pe Twitter


Citeste in continuare 1 2 3 4
Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: retweet mesaj twitter abuzuri twitter scandaluri twitter
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google