Razboiul browserelor - Internet Explorer, prea greu de detronat!

de Liviu Petrescu | 4 aprilie 2013

Internet Explorer isi mentine suprematia cu o cota de piata uriasa in domeniul browserelor de PC. Mai mult, cea mai noua versiune, Internet Explorer 10, si-a dublat baza de utilizatori in doar o luna odata cu introducerea sa ca update automat in Windows 7. Au vreo sansa Chrome si Firefox de a ajunge pe primul loc?

Dupa ce Microsoft a inceput sa ofere Internet Explorer 10 ca update automat in Windows 7 in luna februarie, cea mai noua versiune a browserului a crescut puternic.

Internet Explorer se mentine in continuare pe primul loc in topul browserelor, ocupand jumatate din "tort", in timp ce Firefox, Chrome si Safari impart o mare parte din restul accesarilor online indiferent de gadget.

Razboiul browserelor - Internet Explorer, prea greu de detronat!

Cota de piata a Internet Explorer este si mai mare atunci cand scoatem din ecuatie browserele mobile. Pe desktop, Internet Explorer domina cu aproape 56% din totalul accesarilor online, urmat la distanta de Mozilla Firefox cu 20% si Google Chrome cu mai putin de 17%.

Razboiul browserelor - Internet Explorer, prea greu de detronat!

Tendintele de crestere pentru Firefox si Chrome par plafonate pentru moment, cu o crestere a cotei de piata de numai 0,09% si 0,18%, in timp ce Safari si Opera isi continua tendinta descendenta.

Browserul Apple domina insa luna februarie 2013 in categoria browserelor mobile, cu aproape 62% din totalul accesarilor. Aici Internet Explorer sta foarte prost. De la Windows Phone pana la Microsoft Surface, baza de utilizatori este mica, iar Internet Explorer are mai putin de 2% din totalul traficului de internet mobil.

Razboiul browserelor - Internet Explorer, prea greu de detronat!

Cele mai multe browsere mobile sunt insa in scadere, cu cifrele cele mai ingrijoratoare rezervate pentru Opera Mini si browserul propriu Symbian, tendinta fireasca odata cu decesul oficial al sistemului de operare Nokia.

Pe masura ce Microsoft continua extinderea Internet Explorer 10 ca update automat in Windows 7, cota de piata a noii versiuni va creste, dar chiar si fara noul IE10, browserul pare imbatabil pe desktop, iar odata cu noua generatie de tablete Windows 8, numarul gadgeturilor pe care poate fi instalat este in continua crestere.

Sursa: ArsTechnica

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: internet explorer 10 windows 7 google chrome mozilla firefox top browser
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google