Raport: Bucurestiul este cel mai bun oras din lume pentru lucrul la distanta

de Redactie Hit.ro | 9 iunie 2020

Internet

Bucurestiul este cel mai bun oras din lume pentru a lucra de la domiciliu sau de la distanta, potrivit raportului Remote Working Index al Broadband Deals.

Indicele a evaluat 50 de orase populare din lume si le-a clasat de la cel mai bun la cel mai rau pe baza urmatorilor factori: viteza medie a internetului, disponibilitatea companiilor de livrare a alimentelor, numarul de locuri de munca la distanta disponibile, costul unui laptop si costul pe angajat.

Bucurestiul a ajuns in top ca fiind cel mai bun oras pentru lucrul la distanta. 4,33% din locurile de munca din capitala romaneasca au oferit lucratorilor posibilitatea de a lucra la distanta, cel mai mare dintre toate orasele analizate. De asemenea, orasul a marcat foarte mult pentru viteza internetului, ocupand locul 4 in clasament, cu viteze de internet de 52 Mbps si 7 pentru costul vietii - 2100 de lei pe luna.

Cu toate acestea, un MacBook costa 7800 de lei in Bucuresti, mai mult decat in orasele americane precum Houston, Las Vegas sau Chicago.

Houston a ocupat locul doi in lista generala, urmata de Las Vegas, Atlanta, Budapesta, San Francisco, Los Angeles, Kiev, Chicago si Varsovia.

Pe de alta parte, Roma a iesit ca cel mai prost oras pentru lucrul la distanta, conform aceluiasi raport. Orasul are cel de-al 2-lea cost al laptopului cel mai ridicat la 8200 de lei si a fost al patrulea cel mai slab oras din puct de vedere al vitezei internetului la 16 Mbps.

Milano a ajuns pe locul 2 ca unul dintre cele mai grave orase, urmata de Seul, Paris, Hamburg, Amsterdam, Londra, Köln, Munchen si Manchester.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google