Qualcomm a achizitionat mii de patente HP

de Liviu Petrescu | 27 ianuarie 2014

Portofoliul de patente al Qualcomm s-a extins cu 2400 brevete tehnologice achizitionate recent de la HP. Valoarea tranzactiei dintre Hewlett-Packard si Qualcomm nu a fost dezvaluita de niciuna dintre cele doua companii.

Printre patentele achizitionate de Qualcomm se numara si o parte dintre cele achizitionate de HP in 2010 de la Palm. Dupa ce a cheltuit 1,2 miliarde dolari pentru a intra pe piata mobila cu Palm, Hewlett-Packard a inregistrat pierderi importante si a renuntat la webOS, dar a pastrat pana acum patentele.

Patente Qualcomm

Alaturi de patentele Palm, tranzactia dintre Qualcomm si HP a inclus si unele patente achizitionate de compania americana de la Compaq, in special tehnologii dezvoltate pentru gadgeturi portabile. Potrivit comunicatului de presa Qualcomm, cele 1400 de patente din SUA si cele 1000 de patente din alte tari, includ tehnologii fundamentale pentru sistemele de operare mobile.

Dupa esecul Palm, Hewlett-Packard a renuntat temporar la piata gadgeturilor mobile, dar a revenit recent in forta cu tabletele HP Slate si cu phablet-uri cu Android.

Sursa: GSMArena

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: patente hp qualcomm patente mobile qualcomm achizitie patente qualcomm
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google