Prin ce il poate depasi Tim Cook pe Steve Jobs

de Radu Eftimie | 19 octombrie 2011

Pierderea lui Steve Jobs reprezinta pentru compania Apple cea mai grea incercare careia trebuie sa-i faca fata de acum inainte. Tim Cook, noul CEO al companiei are, insa, multe atuuri pentru a compensa disparitia lui Steve Jobs. Mai mult, Cook pare a avea niste calitati pe ca Jobs nu le-a avut, scrie The Street.

Tim Cook, cel pe umerii caruia apasa responsabilitatea continuarii succesului Apple, pare a fi omul potrivit la locul potrivit. Tim Cook a reusit sa-si construiasca in cadrul companiei o reputatie excelenta in functia de COO.

Stilul de management pe care l-a folosit Cook a dus la obtinerea unor rezultate financiare pe placul investitorilor. "Tim Cook are o personalitate diferita de a lui Steve Jobs. Cred ca noul CEO Apple este mai deschis unor noi decizii si optiuni decat era Steve jobs", spune Allen Nogee, analist al companiei In-Stat.

In aceste conditii, primul pas pe care Tim Cook ar putea sa-l faca pentru a deschide o noua era a Apple ar fi sa schimbe politica dividendelor. Apple a renuntat sa plateasca dividende inca din 1995, iar acum a ajuns sa stea pe un munte de bani.

In conditiile crizei financiare, acest lucru nu este tocmai rau, dar Tim Cook ar trebui sa aiba in vedere o schimbare de strategie privind dividendele, spune The Street.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google