Primul smart TV UHD cu Nvidia Tegra K1 ar putea veni din China

de Radu Eftimie | 17 martie 2014

Nvidia Tegra K1 este a 5-a generatie a chipsetului pentru device-uri mobile propus de Nvidia in industrie si, evident, cel mai performant de pana acum.

Noul chipset va motoriza nu doar smartphone-uri si tablete de top, ci si smart TV-uri cu rezoutie 4K. Primul producator care pare sa imbratiseze tehnologia celor de la Nvidia pe segmentul TV de produse pare sa fie Lenovo.

Nu ne mira ca primul UHD TV cu procesor Tegra K1 ar putea veni din China, iar faptul ca discutam acum despre Lenovo este gratie unei declaratii a Vice Presedintelui companiei, care a postat pe Twitter un mesaj in confirma existenta unui smart TV 4K ce are un ecran de 50 de inch si care "va dispune de cel mai rapid chipset cu 200 de nuclee din lume".

Nvidia Tegra k1 este cam singurul chipset care se potriveste descrierii succinte a VP-ului Lenovo (chipsetul are 192 de nuclee).

Daca analogia se confirma, Lenovo va fi primul producator care va propune publicului un smart TV cu chipset Nvidia, fiind cunoscut faptul ca, pana acum, seria de procesoare Tegra si-a gasit locul exclusiv in device-uri mobile destul de conventionale.

Declaratia oficialului Lenovo poate fi plasata, desigur, in categoria teasing, asa ca lansarea smart TV-ului UHD de 50 de inch ar putea avea loc foarte curand.

Vom reveni cu detalii

Sursa: Ubergizmo

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: lenovo uhd tv smart tv nvidia tegra k1 procesor tegra smart tv smart tv 4k lenovo
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google