Prima masina-Internet din lume: citeste e-mailuri si navigheaza pe Web

de Bianca Dinu | 7 martie 2011

 

Lumea auto a avut parte, zilele trecute, de o premiera absoluta: a avut loc lansarea primei masini-Internet, care este dotata cu tehnologie care poate citi e-mailuri si update-urile Facebook sau Twitter conducatorului auto.

Autovehiculul a fost botezat Rinspeed BamBoo si, pe langa abilitatile de mai sus, mai poate sa navigheze pe Web prin intermediul unor comenzi vocale prestabilite.  Singura sarcina care ii revine soferului este aceea de a-si conecta smartphone-ul sau iPad-ul la o mufa speciala din interiorul masinii inainte sa porneasca la drum.

Super-masina Rinspeed BamBoo a fost dezvaluita pentru prima data in cadrul Geneva Motor Show, iar producatorii ei spun ca un asemenea model ar putea aparea pe piata in urmatoarele 18 luni. 

Creatorii masinii sustin ca unul dintre principalele scopuri ale acestui autovehicul, in afara de divertisment, este acela de a preveni distragerea soferului in timpul condusului. E bine stiut faptul ca, in ultimii ani, au avut loc o multitudine de accidente auto cauzate de conversatiile telefonice la volan sau de trimiterea de SMS-uri. 

Computerul de bord al masinii citeste mesajele primite pe telefon prin actionarea vocala a acestei funcÅĢii, tehnologia fiind compatibila cu toate telefoanele inteligente, cu iPad si cu dispozitivele Blackberry.

La toate acestea, se mai adauga inca o functie utila conducatorilor auto: soferii pot cauta si receptiona posturi de radio digitale tot cu ajutorul comenzilor vocale. 

Masina Rinspeed BamBoo mai vine echipata si cu transmitator Wi-Fi, lucru care le permite pasagerilor sa si foloseasca asa cum vor laptopurile si dispozitivele mobile.

[Acceseaza galeria foto atasata acestui articol pentru mai multe imagini cu Rinspeed BamBoo - masina Internet.]

Sursa 

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google