Prima amenda pentru Google Glass la volan: semn rau pentru ochelarii Google

de Liviu Petrescu | 1 noiembrie 2013

Prima amenda pentru purtarea Google Glass la volan a fost data de politia rutiera din California si are o valoare de 162 dolari. Daca gadgetul nu poate fi utilizat la volan, ochelarii de realitate augmentata Google ar putea fi mult mai putin interesanti pentru cumparatori.

Socata de faptul ca a fost amendata pentru conducerea unui autoturism in timp ce purta Google Glass, Cecilia Abadie a publicat o poza cu amenda pe reteaua sociala Google+, unde fanii companiei s-au simtit ofensati de preocuparea politiei rutiere pentru siguranta la volan. Unii sunt chiar de parere ca organele de ordine ating limita legii in incercarea de a acorda cat mai multe amenzi.

Google Glass la volan

Legea in baza careia a fost acordata amenda tine de interzicerea display-urilor video (cu exceptia GPS) care sunt in campul vizual al soferului la volan. Expertii americani in legea rutiera spun ca legislatia este suficient de larga pentru a include si Google Glass in lista gadgeturilor a caror folosire este ilegala la volan.

In instructiunile oferite testerilor Google Glass, compania ofera un avertisment cu privire la respectarea legilor rutiere locale, dar promoveaza in acelasi timp utilizarea ochelarilor de realitate augmentata la volan, ca unealta de navigare. Ochelarii pot fi insa folositi in doua moduri (cu display-ul pornit sau doar cu indicatii vocale), iar soferita amendata sustine ca ecranul Google Glass era inchis atunci cand a fost oprita de politie.

Sursa: CNN

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: google glass volan ochelari google glass amenda google glass google glass gps
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google