Prietenie pe Facebook, terminata cu un jaf

de Cristina Enescu | 1 august 2011

Facebook a fost criticata constant pentru practicarea unei politici relaxate, care nu protejeaza confidentialitatea utilizatorilor. Dar ce se intampla cand tocmai anonimatul de pe Facebook permite comiterea unor infractiuni.

In luna februarie a acestui an, managerul unui supermarket din Belgia a primit o cerere de prietenie de la o tanara pe nume Katrien Van Loo. Intre cei doi a inceput o relatie online, care a durat cinci luni, pana cand managerul a fost ademenit intr-un apartament pentru o intalnire pe nevazute, unde, cu stupoare a aflat ca iubita Katrien nu exista in realitate, relateaza The Next Web.

Iata ce se intampla cand mergi la o intalnire oarba cu o persoana cunoscuta pe Facebook

In locul ei asteptau doi barbati, care l-au legat pe manager si au reusit astfel sa-i sustraga atat cheile de la apartament, cat si cheile de la magazinul Carrefour Express pe care il administra.

Ulterior, acestea au ajuns in posesia unui al treilea complice, care a patruns in magazin, a deschis seiful si a furat o suma de bani care nu a fost inca dezvaluita. Doi dintre barbati au fost surprinsi de o camera de luat vederi, insa identitatea lor a ramas inca necunoscuta.

Iata ce se intampla cand mergi la o intalnire oarba cu o persoana cunoscuta pe Facebook

Ultimul atac reprezinta inca o dovada a modalitatii extrem de simple prin care utilizatorii Facebook pot fi pacaliti pe reteaua sociala. Iar setarile de securitate si confidentialitate permit crearea profilurilor false.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google