Playstation 4 vs. Xbox One: cum castiga Sony PS4 razboiul consolelor

de Liviu Petrescu | 27 iunie 2013

Chiar daca Microsoft a renuntat la cele mai problematice aspecte ale Xbox One, consola Sony PlayStation 4 conduce detasat cursa in cadrul noii generatii de console. Iata care sunt secretele popularitatii PS4.

Deocamdata, jocurile prezentate de Sony si Microsoft la E3 nu ofera un castigator clar la o comparatie atenta. Avansul Sony poate fi insa explicat cu alte argumente, chiar daca unii analisti cred ca jocurile exclusive PS4 ar putea fi mai impresionante decat cele Xbox One.

Potrivit Forbes, sansele PlayStation 4 de a vinde mai multe unitati decat Xbox One cresc pe zi ce trece, iar "vina" pare a reveni Microsoft.

Precomanda de la Emag consola Sony PlayStation 4 la pret special

Playstation 4 vs. Xbox One: cum castiga Sony PS4 razboiul consolelor

Xbox One sau cum sa NU lansezi o consola

In timp ce Sony a primit aplauze la E3 pentru anuntul ca PS4 va rula jocuri second hand si nu necesita conexiune online permanenta sau regulata, Microsoft a suferit o lovitura importanta de imagine.

Chiar daca a renuntat la restrictiile blamate de gameri, Microsoft a lasat impresia multora ca profitul este mai important decat satisfactia cumparatorilor. PS4 si Xbox One sunt acum in aceeasi situatie cu privire la jocurile second hand, iar consola Microsoft are nevoie sa fie conectata online o singura data, dar Sony a castigat simpatia gamerilor, lucru care va fi evident in vanzari.

Playstation 4 vs. Xbox One: cum castiga Sony PS4 razboiul consolelor

Pretul PS4 vs. Xbox One

Cu o diferenta substantiala de pret fata de Xbox One, Sony a reusit sa castige simpatia potentialilor cumparatori printr-o miscare riscanta.

La fel ca si Xbox One, care va costa 499 euro, noul PlayStation urma sa includa camera PS4 Eye, dar Sony a decis in ultima clipa sa o faca disponibila separat, reusind astfel sa scada pretul consolei cu 100 euro, la numai 399 euro.

Afla cand vine XBOX ONE la Emag

Imaginea sifonata a Xbox One si faptul ca sistemul Kinect nu poate fi deconectat in timpul jocului sunt dezavantaje clare pentru consola Microsoft, cel putin pentru utilizatorii preocupati de dreptul la intimitate.

Playstation 4 vs. Xbox One: cum castiga Sony PS4 razboiul consolelor

Prioritatile Xbox One vs. PS4

Dincolo de problemele de relatii publice ale Microsoft, un alt motiv pentru care Sony castiga razboiul consolelor este modul in care a prezentat PlayStation 4. In momentul de fata, consola este pozitionata drept cea mai buna alegere pentru gameri, in timp ce Xbox One incearca sa fie si set top box, lucru care dilueaza mesajul consolei catre gameri.

Rezultatul final al razboiului dintre cele doua console este departe, dar prima batalie a fost castigata de PlayStation 4, iar urmatoare infruntare are loc la toamna, odata cu lansarea aproape simultana a Xbox One si PS4.

Cumpara PlayStation 3 la un pret cu 30% mai mic decat cel de referinta!

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: ps 4 playstation 4 microsoft xbox one ps4 vs xbox one sony playstation 4
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google