Peste 900 milioane de gadgeturi Android sunt vulnerabile in fata hackerilor

de Liviu Petrescu | 15 noiembrie 2013

Directorul firmei de securitate Bluebox Security sustine ca un numar urias de smartphones si tablete Android sunt vulnerabile in fata atacurilor hackerilor, care ar putea prelua complet controlul gadgeturilor folosind un malware de tip troian.

Masurile de securitate ale Android nu sunt suficiente pentru a impiedica infectarea unei aplicatii cu virusi troieni, fara ca semnatura digitala a aplicatiei sa fie schimbata. In acest fel, aplicatia nu este detectata ca o amenintare, dar ofera hackerilor o portita catre toate datele stocate in telefon.

Malware Android

Jeff Foristal, seful Bluebox Security, crede ca peste 900 milioane de gadgeturi Android sunt expuse unor astfel de atacuri prin malware de tip troian, care permit unui hacker accesul la toate datele din telefon, de la SMS-uri si email-uri pana la parolele conturilor bancare.

Specialistii in securitate au atras atentia si asupra potentialului urias de creare a unui botnet folosind telefoanele Android conectate non-stop la internet, iar din pacate rezolvarea vulnerabilitatii de securitate tine doar de un update firmware lansat de producatorii gadgeturilor.

Sursa: Security Geeks

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: amenintare malware android malware android trojan android smartphones hacking
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google