Peste 40 la suta dintre romani* petrec cel putin 8 ore pe zi in fata calculatorului, cu mana pe mouse sau tastatura

de Redactie Hit.ro | 16 iunie 2022

Periferice Logitech

Logitech este brandul de periferice preferat de romani conform unui studiu recent

*studiu realizat pe un esantion de 800 de romani, cu varste cuprinse între 25-45 ani care studiaza/lucreaza folosind laptop sau calculator

 

Avand în vedere faptul ca în ultimii ani multi romani si-au derulat activitatea mixt, muncind atat de acasa, cat si de la birou, este interesant de stiut ca aproape 85% dintre ei folosesc mouse-ul si tastatura în activitatea lor zilnica. Mai mult, aproape 60% dintre respondenti au declarat în cadrul studiului ca depind de folosirea tastaturii pentru gestionarea eficienta a proiectelor legate de munca sau de studii. Peste jumatate dintre respondentii care folosesc tastatura considera în foarte mare masura ca nu ar putea sa lucreze sau studieze în absenta acesteia.

Performanta, designul si ergonomia sunt criteriile cele mai importante de alegere a mousilor si tastaturilor

În momentul în care au fost evaluate criteriile de performanta ale produselor folosite de respondenti, 56% dintre acestia au sustinut ca îsi doresc un mouse mai precis si o tastatura mai intuitiva.

Confortul si ergonomia devin de asemenea criterii importante de achizitie, cu atat mai mult cu cat peste 3 sferturi dintre respondenti au declarat ca s-au confruntat cel putin o data cu dureri de spate cauzate de pozitia pe care o au atunci cand lucreaza la birou. Astfel, pentru a remedia situatiile de disconfort cauzat de orele prelungite de munca, peste 31% dintre respondenti mentioneaza ca au ca si criterii de achizitie confortul si ergonomia produselor periferice.


Daca vorbim despre criterii legate de personalizarea spatiului de lucru, 8 din 10 respondenti spun ca un spatiu de lucru care îi reprezinta, îi ajuta sa fie mai creativi si mai productivi. În personalizarea spatiului de lucru un rol extrem de important încep sa îl aiba perifericele cu un design deosebit sau care ofera o gama unica de culori.

Logitech, marca preferata de romani atunci cand vine vorba de periferice

În ceea ce priveste preferintele legate de brand, romanii participanti la studiu au spus ca Logitech este brandul de referinta în materie de mousi si tastaturi. Procentul utilizatorilor multumiti de perifericele alese în prezent este unul semnificativ, de aproape 84%.

Review-urile si recenzii tot mai urmarite înainte de achizitie
Peste 48% dintre respondenti au declarat ca studiaza review-uri si recenzii pe site-uri sau blog-uri de specialitate înainte de a achizitiona un mouse sau o tastatura, iar o treime verifica ofertele disponibile în magazin.

Studiul despre timpul petrecut in fata calculatorului sau a laptopului si folosirea echipamentelor periferice dezvaluie ca peste 40% dintre romanii intervievati petrec cel putin 8 ore pe zi în fata calculatorului, cu mana pe mouse sau tastatura. Vorbim despre persoane cu varste curprinse între 25 si 45 de ani, din toate orasele mari din Romania, care fie sunt angajate într-un post ce necesita studii superioare, fie îsi gestioneaza propria afacere sau urmeaza diverse forme de învatamant.

*Studiul a fost realizat de agentia de comunicare Republika în colaborare cu agentia de sondaje Questia Group, în perioada 15 – 22.04.2022 pe un esantion de 800 de persoane, cu varste cuprinse între 20-45 ani, utilizatori de Internet care folosesc periferice IT (mouse, tastatura), lucreaza/ studiaza folosind laptop/ calculator, white collars sau studenti si care locuiesc în Romania.

 

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google