Orange si Vodafone au batut palma pentru pentru partajarea infrastructurii de retea in Romania

de Redactia Hit | 31 iulie 2013

Orange Romania si Vodafone Romania anunta incheierea unui acord pentru partajarea infrastructurii de retea.

Acordul de partajare a retelei va permite celor doua companii sa continue intr-un ritm sustinut sa faca investitii in dezvoltarea de tehnologii la nivel national. Beneficiile rezultate in urma acestui acord vor permite celor doua parti sa investeasca in extinderea acoperirii 4G, precum si in acoperirea zonelor "albe" din localitatile rurale.

"In acelasi timp, utilizatorii celor doua companii se vor putea bucura de implementarea mai rapida a celor mai avansate tehnologii, cum este 4G, recent lansata in tara noastra".

Acordul este in concordanta cu practicile uzuale ale industriei, atat in cadrul Uniunii Europene, cat si in afara acesteia, si reprezinta o evolutie naturala a colaborarii anterioare dintre cei doi operatori pentru partajarea site-urilor, se arata intr-un anunt al Orange Romania.

Atat Orange, cat si Vodafone, isi vor opera independent spectrul detinut si isi vor pastra controlul strategic asupra retelelor de comutatie, prin separarea completa a acestora, ceea ce va asigura diferentierea retelelor si independenta totala a operatorilor din punct de vedere competitiv si comercial, mai spun reprezentantii celor doi operatori. Companiile vor continua sa concureze activ pe piata in toate produsele si serviciile.

Practic, acordul va duce la eliminarea duplicarii infrastructurii de retea.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: parteneriat orange vodafone colaborare vodafone orange infrastructura comuna telecom orange romania vodafone romania
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google