Orange, de la colaborarea cu DGSE la spionajul email-urilor

de Bogdan Constantinescu | 24 martie 2014

Probabil ca acest lucru deja nu ne mai mira, dar Orange Franta ofera de ani de zile acces la datele sale celor de la DGSE, Directia Generala de Securitate Externa. Informatiile sunt acreditate atat de catre unele documente aparute in urma investigatiei in cazul Eduard Snowden, cat si de o investigatie a jurnalistilor de la Le Monde.

Acest lucru pune cateva semne de intrebare fata de pozitia de victima adoptata de Franta in scandalul spionajului intreprins de NSA. Asta ca sa nu mai vorbim de faptul ca investigatia jurnalistilor mai spune ca serviciile secrete canadiene suspecteaza ca Franta s-ar afla in spatele unei operatiuni de spionare a email-urilor care viseaza programul nuclear iranian, dar si alte tinte aflate in Canada, Spania, Grecia, Norvegia, Cote D'Ivoire si Algeria.

Documentele vorbesc despre o colaborare a DGSE cu un operator francez de telecomunicatii, fara ca acesta sa fie denumit, dar datorita relatiei indelungate dintre cele doua parti cat si a descrierii facuta de structura statului respectivei companii, jurnalistii au tras concluzia ca este vorba de Orange, fosta France Telecom. De asemenea, informatiile colectate sunt legate atat de catre cetatenii straini, cat si de cei francezi.

Desigur, cum se intampla ca de fiecare data, Orange a negat acuzatiile respective, spunand ca activitatea sa se desfasoara strict in limita cadrului legal existent.

Sursa: Zdnet

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: orange spionaj Edward Snowden DGSE
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google