Oficialitatile chinezesti, acuzate ca spioneaza automobilele cu numar de Hong Kong

de Dinu Boboc | 15 iunie 2011

Potrivit publicatiei Apple Times, autoritatile de la Beijing folosesc device-uri de spionaj audio pe autovehiculele cu numere de inmatriculare duble China/Hong Kong pentru a strange informatii.

Potrivit surselor, dispozitivele au fost instalate pentru prima data in iulie 2007, sub numele de "carduri de inspectie si carantina". Biroul de Inspectie si Carantina Shenzhen a instalat echipamentul de supraveghere in mod gratuit pe mii de vehicule din Hong Kong, relateaza TG Daily.

Aceste aparate sunt de marimea unui PDA si sunt prinse de parbriz. Oamenii din Hong Kong, in special infractorii, au inceput sa-si dea seama ca ceva nu este in regula atunci cand fortele de ordine reuseau sa descopere fara probleme masinile care transportau ilegal diverse bunuri in Hong Kong.

"Din zece masini pe care le aveam, transportam ilegal marfuri in trei sau patru dintre ele pentru a reduce riscurile. Agentii vamali reuseau insa sa le prinda pe toate. Aceasta precizie era incredibila!", a declarat unul dintre traficanti.

Dispozivitul avea o gaura prin care receptiona sunetele din interiorul automobilului, un procesor care transforma sunetele in informatii digitale, un generator de frecvente radio si antena care emitea frecventele respective si care erau receptionate de fortele de ordine asiatice.

Zheng Liming, profesor specializat in eletronica la Universitatea din Hong Kong, a studiat aceste device-uri si a confirmat faptul ca sunt instrumente de ascultat. Soferii din Hong Kong si-au manifestat nemultumirea fata de incalcarea grosolana a vietii private.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google