Oculus (Facebook) si Samsung lanseaza Gear VR - casca de realitatea Virtuala mobila (IFA 2014)

de Redactia Hit | 3 septembrie 2014

Spuneam ceva mai devreme, astazi, ca Samsung pare hotarata sa inoveze. Lansarea Galaxy Note Edge confirma acest lucru, insa noua casca de realitate virtuala mobila a sud-coreenilor, Gear VR, prezentata tot astazi, arata potentialul tehnologiei.

Samsung Gear VR nu este un produs suta la suta Samsung, ci a fost elaborat impreuna cu Oculus (detinuta de Facebook). Rezultatul colaborarii este insa cel care conteaza cu adevarat, pentru ca avem de-a face cu o tehnologie care promite utilizarea telefonului mobil pentru obtinerea unei experiente cinematografice inedite.

Cum functioneaza Gear VR?

Device-ul de realitate virtuala Gear VR, functioneaza impreuna cu Galaxy Note 4 (smartphone-ul se introduce in device-ul VR). Gear VR transfera, practic, o parte din experienta multimedia regasita pe Galaxy Note 4 sau prin terte servicii (de la content, la aplicatii) in realitate virtuala.

Dispozitivul este complet wireless, iar principalul atuu al dispozitivului este capacitatea de a rula filme, jocuri, emisiuni si filmari la 360 de grade.

Cat va costa noul device? Probabil nu putin, daca citim, printre randuri, precizarea de la sfarsitul comunicatului de presa oficial primit de la Samsung: "Dezvoltat pentru utilizatorii inovatori, in special amatorii de VR, dezvoltatori, specialisti in tehnologia mobila si profesionisti si pentru toti cei care adopta noile tendinte in tehnologie".

Vom reveni cu detalii despre gadgetul celor de la Samsung si Oculus. Pana atunci, iata specificatiile complete ale Samsung Gear VR, tabel in care veti gasi si indicii despre content-ul ce va rula pe device:

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: samsung gear vr samsung oculus vr gear vr innovator edition samsung facebook vr
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google