OCZ intra in faliment. Compania ar putea fi salvata doar de Toshiba

de Redactia Hit | 28 noiembrie 2013

OCZ, unul dintre cei mai importanti producatori de solutii de stocare din lume, a depus cererea pentru intrarea in faliment, scrie Arstechnica, dupa un articol MarketWatch.

Din data de 25 noiembrie, conturile companiei au intrat in administrarea Hercules Technology Growth Capital, din cauza incapacitatii de plata a imprumutului pe care OCZ l-a contractat de la Hercules.

Chiar daca soarta OCZ este incerta in acest moment, mai aflam totusi ca Toshiba si-a exprimat deja disponibilitatea de a prelua bunurile OCZ. Si nu este vorba doar despre proiectele si drepturile intelectuale, inclusiv patente ale OCZ, ci si despre toti angajatii companiei producatoare de solutii de stocare, care ar avea astfel, in continuare, locuri de munca asigurate.

OCZ a ajuns in situatia critica de acum in urma insuccesului comercial al familiei de produse de top a companiei, Vertex. De asemenea, gigantul Samsung, dar si concurentul mai mic, Crucial, au completat esecul OCZ.

Inainte de o posibila tranzactie cu Toshiba, situatia OCZ Technologies va trebui sa fie declarata in faliment si iar compania sa fie analizata de o comisie de profil.

Din pacate, daca aceasta comisie nu va aproba preluarea de catre Toshiba, OCZ va fi lichidata.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: ocz faliment ocz bankrupcy preluare toshiba ocz ocz ssd
spacer
Opiniile cititorilor
spacer