O practica jenanta care s-a extins: manipularea rezultatelor benchmark

de Liviu Petrescu | 4 octombrie 2013

Testele benchmark risca sa isi piarda credibilitatea pe masura de devine evident ca tot mai multi producatori de electronice le manipuleaza. Samsung a fost prima companie prinsa in fapt, iar Asus, HTC si LG s-au alaturat listei negre.

Cei mai pasionati utilizatori au observat in ultima vreme cum testele benchmark par manipulate pentru a reflecta rezultate diferite de realitate. Metoda folosita este identificarea testului benchmark utilizat si optimizarea sistemului de operare pentru ca telefonul sau tableta sa ruleze la potentialul maxim in timpul acestuia.

Teste benchmark

Samsung a fost prima companie care a incercat astfel de metode de pacalire a testelor benchmark prin rularea procesorului la viteza maxima, conditie care nu corespunde cu realitatea folosirii gadgetului. Printre gadgeturile care incalcau conditiile corecte de derulare testelor se numara Asus Padfone Infinity, HTC One, HTC One mini, LG G2, Samsung Galaxy S4, Galaxy Note 3, Galaxy Tab 3 10.1 si Galaxy Note 10.1.

Printre gadgeturile confirmate care nu "umfla" rezultatele testelor benchmark se numara toate cele produse de Motorola, alaturi de Google Nexus 4, Nexux 7, iPhone, iPad si noua consola Nvidia Shield.

Sursa: Electronista

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: manipulare rezultate benchmark teste benchmark mobile teste benchmark samsung
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google