O greseala de 30 miliarde. Este Tim Cook capabil sa conduca Apple?

de Liviu Petrescu | 3 octombrie 2012

Lansata cu bug-uri importante, aplicatia Maps pentru iOS 6 a dus la scaderea valorii Apple cu 30 miliarde dolari! Miscarea gresita i-a facut pe multi sa se intrebe daca Tim Cook este capabil sa conduca Apple, potrivit Forbes. Este viitorul Apple in pericol sub noua conducere?

Chiar daca este clar ca oricine urmas al lui Steve Jobs va fi criticat mai dur, Tim Cook are o adevarata problema de imagine, ce s-ar putea rezolva sau agrava semnificativ pana la sfarsitul acestui an.

1. Esecul aplicatiei Maps

La mai putin de doua saptamani dupa lansarea aplicatiei Maps in noul iOS 6, CEO-ul Apple, Tim Cook, si-a cerut scuze public pentru problemele cauzate de noua aplicatie. Cook a declarat ca ii "pare foarte rau pentru frustrarile cauzate clientilor" si  ca "facem tot ce putem pentru a imbunatati Maps".

Lansata inainte de a fi finalizata, aplicatia Maps marcheaza renuntarea la utilizarea serviciului de harti Google, in favoarea unei tehnologii proprii Apple.

Imediat dupa lansarea noului sistem de operare iOS 6, utilizatorii au inceput sa se planga de acuratetea scazuta a hartilor Apple, un mare pas inapoi fata de Google Maps. Valoarea companiei a scazut cu 30 miliarde de dolari in 10 zile, pretul individual al actiunilor scazand cu aproximativ 4,5%.

Problema principala a Maps, ce utilizeaza date oferite de TomTom, pare a fi faptul ca a fost prezentata ca o aplicatie finisata, cand de fapt ar putea avea nevoie de luni de zile inainte sa se apropie de acuratetea oferita de Google Maps.


Citeste in continuare 1 2 3
Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: aplicatia apple maps tim cook apple steve jobs apple viitorul companiei apple
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google