O companie franceza promite hibridul masina/avion personal

de Bogdan Constantinescu | 14 aprilie 2014

Ne-am tot asteptat ca masinile viitorului sa ne umple viata. Le-am deschis usa. Pana acum au intarziat sa apara. Insa a sosit vremea sa ne gandim la un vehicul capabil sa fie condus pe drum si sa devina un avion personal de mici dimensiuni cand este nevoie, desigur, gata sa se conduca singur daca este cazul.

Aceasta este ideea din spatele conceptului Skylys, dezvoltat de Mix Aerospace, un start-up francez. Conceptul este in stadiul sau incipient, cu cei de la Mix Aerospace inca in faza in care se decid asupra unui design. De altfel compania este in cautarea fondurilor, avand nevoie de 2,25 milioane de euro, dar acestea nu sunt destinate nici macar construirii unui prototip. Banii vor merge spre construirea unui sediu al companiei in Silicon Valley, caci in clipa aceasta ea exista doar pe hartie.

Cu toate acestea, Skylys spun ca ar putea lansa prototipul masinii-drona in 2018. Desigur pentru asta ar trebui sa adune intai banii pentru sediu, lucru la care compania nu sta foarte bine. Pe langa cei 130 de euro adunati pe Indiegogo, compania a mai strans 180 de euro din surse conexe.

Mai avem de asteptat putin pana la 2,25 milioane de euro. Dupa aceea...

Sursa: Dvice

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: masina hibrid masina viitorului masina avion viitor calatorie viitor
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google