Noul smartTV LG cu WebOS ar putea revolutiona televizoarele inteligente

de Redactia Hit | 31 decembrie 2013

Majoritatea smartTV-urilor, indiferent de compania producatoare, aduc in fata utilizatorilor interfete de operare trase parca la indigo. Probabil ca Android-ul este de "vina" pentru asemanarile respective. LG ar putea, insa, sa schimbe "fata" televizoarelor inteligente, odata cu prezentarea, la CES 2014, a primului sau SmartTV cu sistem de operare WebOS.

Cei de la The Verge spun ca sistemul mutitasking al WebOS, sistem de operare abandonat de Hewlett Packard si cumparat ulterior de sud-coreeni, a inspirat toate celelalte OS-uri mobile importante, adica Android, Windows Phone si chiar si iOS. Si au dreptate, iar cei care au lucrat cu o tableta HP TouchPad sau au utilizat un Palm Pre (cu webOS)  stiu la ce ne referim. Este vorba despre multitasking-ul bazat pe dale (sau Cards) care apar pe display si care pot fi derulate pentru selectarea aplicatiei dorite ce lucreaza in background.

LG va folosi acest mod de navigare pe care l-a pastrat in dezvoltarea proprie a WebOS si l-a adaptat necesitatilor SmartTV.

Desi poate ne pripim cu afirmatia, daca noul televizor inteligent al LG se va dovedi un succes (si nu vedem de ce nu ar fi asa), este foarte posibil ca in viitorul apropiat sa vedem interfata Cards si pe alte TV-uri inteligente. Dar acum doar speculam informatia, desigur.

Oricum, primul smartTV LG bazat pe WebOS ce va fi prezentat la CES 2014 (probabil chiar in 7 ianuarie, daca nu cumva cu o zi mai devreme), nu mai are prea multe secrete. Stim deja ca televizorul se va baza pe un procesor dual-core tactat la 2,2 GHz, va dispune de 1 GB RAM si va rula aplicatii webOS (Enyo). Ramane sa aflam in ianuarie preturile noilor SmartTV-uri LG si data de lansare comerciala a aparatelor.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: lg smart tv web os smart tv lg ces 2014 televizor inteligent lg CES 2014 noutati
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google