Nokia va lansa in februarie o tableta cu Windows RT

de Redactia Hit | 19 decembrie 2012

Nokia a facut marele pas, anul trecut, si a trecut de la Symbian la Windows Phone. 2013 mai aduce o schimbare pentru compania finlandeza. Este vorba despre intrarea pe piata tabletelor PC cu un produs ce va rula Windows RT.

Tableta celor de la Nokia, care se afla deja in dezvoltatre, potrivit DigiTimes, va avea un display de 10 inci si va rula versiunea mai "saraca" de Windows din noua generatie, respectiv Windows RT.

Sinceri sa fim, nu suntem prea incantati de alegerea sistemului de operare facuta de Nokia si asteptam ca alte posibile produse ale companiei sa vina cu Windows Pro. Windows RT este un sistem de operare cu limitari mult prea mari deocamdata, dupa cum ne-am putut da seama dupa ce am testat tablete ale altor companii care ruleaza noul sistem de opeare de la Microsoft.

Tableta de 10 inci de la Nokia va avea un procesor Qualcomm S4, iar productia initiala se va limita la 200.000 de unitati. Totusi, numarul de unitati nu este inca batut in cuie de producatorul finlandez, in conditiile in care inca se asteapta reactia clientilor la noul sistem de operare prezent pe piata de scurt timp prin intermediul altor companii. Din pacate pentru Microsoft, Windows RT nu a primit chiar cele mai bune recomandari in urma review-urilor.

Tableta celor de la Nokia va fi prezentata cel mai probabil in cadrul Mobile World Congress 2013, care are loc la Barcelona, intre 25 si 28 februarie.

Surse: Digitimes, The Verge

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: nokia tablet pc nokia windows rt tableta MWC 2013 nokia tableta
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google