Nokia a vandut 5,6 milioane de Lumia in primul trimestru

de Redactia Hit | 19 aprilie 2013

Producatorul finlandez Nokia a vandut, in primul trimestru al acestui an, 5,6 milioane de terminale inteligente Nokia Lumia.

Cifra reprezinta o crestere cu 25 de procente fata de vanzarile de Lumia inregistrate in trimestrul anterior (ultimul trimestrul din 2012, cand compania a vandut 4,4 milioane de telefoane sub acest brand).

Totusi, Nokia este departe de a-si fi revenit din punct de vedere al vanzarilor generale de telefoane. Vanzarile totale de la un an la altul au scazut cu 25.

Pierderile operationale ale Nokia au fost de 150 de milioane de euro, potrivit raportului financiar citat de CNET.

Desi vanzarile de Lumia sunt destul de bune, ele sunt incomparabil mai mici decat cele ale Apple care a comercializat, tot in primul trimestru, 37 de milioane de iPhone-uri. De asemenea, cele 5,6 milioane de unitati Nokia Lumia vandute sunt sub estimarile initiale ale companiei finlandeze.

Oricum, Nokia nu are acum de ales. Va merge inainte promovandu-si smartphone-urile cu Windows Phone 8 si incercand sa reduca din pierderile inregistrate din cauza schimbarii de strategie care s-a manifestat odata cu renuntarea la Symbian.

Stephen Elop, CEO-ul Nokia a declarat dupa publicarea rezultatelor financiare ca de vina pentru cifrele generale destul de slabe ale companiei este competitia acerba care se manifesta pe piata smartphones.

Sursa: Cnet

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: nokia lumia vanzari rezultate financiare nokia vanzari nokia lumia
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google