Nokia: Microsoft trebuie sa se "miste" mai repede cu dezvoltarea Windows Phone

de Radu Eftimie | 30 iulie 2013

Nokia a mizat ultima carte pe sistemul de operare mobil de la Microsoft, Windows Phone, iar lentoarea cu care gigantul american se misca atunci cand vine vorba despre dezvoltarea OS-ului a starnit deja nemultumire in tabara finlandeza.

Este de inteles faptul ca Nokia are mari asteptari de la Windows Phone, respectiv de la Microsoft. Toata evolutia producatorului de telefoane mobile tine, de acum inainte, de modul in care va reusi sa tina pasul cu Samsung si Apple. Dar, in timp ce Nokia pare sa-si fi facut temele, Microsoft pare sa ramana in urma si sa isi tina in loc si partenerii.

Bryan Biniak, Vice Presedintele App Development Nokia, a dat de inteles ca Microsoft nu valorifica din plin rapiditatea cu care finlandezii produc noi modele de telefoane. Mai exact, oficialul Nokia a facut referire la dezvoltarea greoaie de aplicatii si la ritmul lent pe care Microsoft parca nu vrea sa il schimbe. "Nu este vorba doar despre hardware (la un smartphone - N.R.), ci este vorba despre instrumentele care functioneaza pe acel hardware. Nu poti vinde un telefon fara aplicatii, pur si simplu, nu poti", a declarat Biniak, intr-un interviu acordat International Bussiness Times.

Reprezentantul Nokia a mai spus ca pentru a convinge utilizatorii sa renunte la Android sau iOS in favoarea Nokia Windows Phone este nevoie de aplicatii care nu doar sa se afle pe platforma WP, ci sa fie mai bune si mai eficiente decat ale concurentei. "Aplicatiile pe care le propunem trebuie sa ofere o experienta unica, ce nu poate fi oferita pe alte platforme", a mai spus Bryan Biniak.

La inceputul acestei luni, Microsoft anunta ca Market Place-ul Windows Phone a depasit 160.000 de aplicatii (putin totusi fata de AppStore sau Google Play). Cifra paleste in fata celor peste un milion de aplicatii din Marketul Android. Lucrurile se misca, intr-adevar, incet, iar Nokia are toate motivele sa incerce sa impulsioneze lucrurile.

Din cate stim noi, insa, Microsoft are "ritmul" sau si s-ar putea ca nimeni sa nu reuseasca sa schimbe acest lucru. Probabil ca pentru Nokia un moment decisiv pentru viitorul companiei va fi cel de dupa lansarea update-ului Windows Phone Blue, la inceputul lui 2014, cand vom vedea si device-uri noi de la Nokia, odata cu flexibilizarea sistemului de operare care va suporta o gama mai variata de componente hardware, de la chipseturi si pana la display-uri full HD.

Sursa: The Verge

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: nokia windows phone microsoft nokia telefon telefon windows phone parteneriat microsoft nokia
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google