Noile televizoare SUHD de la Samsung, lansate in Romania. Preturi intre 1.000 euro si 20.000 euro

de Radu Eftimie | 7 aprilie 2015

Samsung a prezentat astazi, in Romania, in cadrul unui eveniment special, noua gama de televizoare din generatia SUHD, aparate care propun noi tehnologii si imagini de calitate superioara actualei tehnologii UHD.

La prezentarea de astazi am putut vedea trei modele ale noii game de televizoare SUHD, Samsung JS9500, Samsung JS9000 si Samsung JS8500, ce ofera diagonale de 48 inch, 78 inch si 88 inci si ale caror preturi pornesc de la o mie de euro, pentru cea mai mica diagonala, si pot ajunge pana la 20.000 euro pentru modelul-gigant, de 88 inch (JS9500). Toate modelele prezentate ruleaza Tizen OS.

Ce aduce, in particular, gama Samsung SUHD? In primul rand, toate aparatele au paneluri curbate si probabil acesta va deveni un detaliu mainstream peste maxim un an sau doi, asa cum s-a intamplat si cu tehnologia Smart TV (aproape ca nu mai gasesti pe piata un televizor care sa nu fie smart...) Design-ul carcasei spate a fost si el regandit pentru a raspunde noilor tendinte de design interior.

Mai importanta, insa, este implementarea unor noi tehnologii in televizoarele producatorului sud-coreean: Nano Crystal Color si Peak Illuminator.

Tehnologia Nano Crystal Color vine, in premiera, cu noile televizoare SUHD, iar potrivit reprezentantilor companiei, ofera redarea cu 20% a mai multor culori si de 64 de ori mai multe nuante ale culorilor prin panelul de 10 biti (emite mai multe nuante si are cea mai ridicata puritate a culorilor dintre tehnologiile existente la acest moment - tot potrivit Samsung). In acelasi timp, PEEK Illuminator este tehnologia care se ocupa de cresterea luminozitatii cu pana la 2,5 ori fata de un televizor obisnuit si imbunatatind adancimea in zonele de negru ale imaginilor afisate.

Cu alte cuvinte, vorbim despre un contrast imbunatatit, culori si nuante mai bine definite pe aceeasi rezolutie UHD.

Noile televizoare SUHD ale Samsung vor ajunge in magazine in perioada urmatoare

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: samsung suhd tv samsung tv 2015 suhd pret samsung suhd 88 inch tehnologie Nano Crystal Color
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google