Nissan pregateste sfarsitul spalatoriilor auto: apare masina care se "curata" singura

de Bogdan Constantinescu | 28 aprilie 2014

Spalatoriile auto ar putea deveni, intr-un viitor nu foarte indepartat, de domeniul trecutului: Nissan testeaza o vopsea speciala care respinge mizeria si uleiul, masina fiind astfel capabila sa se "curete" singura.

Tehnologia poarta numele de Ultra-Ever Dry si este testata deja in Europa, acolo unde Nissan a vopsit o masina Note pe jumatate, cealalta jumatate ramanand in vopseaua originala pentru a putea fi facute comparatiile de rigoare.

Nissan colaboreaza la respectiva tehnologie cu UltraTech International, o companie cu sediul in Florida cunoscuta pentru produsele sale ecologice, mai ales cele care ajuta la izolarea deversarilor.

Conform acesteia, Ultra-Ever Dry este o vopsea care respinge mizeria, praful si uleiul prin crearea unei bariere de aer pe suprafata vopsita. Desigur, aceasta ar urma sa aiba o sumedenie de aplicatii, inclusiv, sa spunem, la vopsitul pantofilor sau la o serie de unelte, instalatii si agregate folosite in conditii grele.

Nu se stie cat va dura testarea si, desigur, momentan nu se stie nici care este perioada pentru care-si va face efectul respectiva vopsea, dar ce putem spunea este ca tehnologia este asemanatoare cu aceea folosita la husele de protectie Scratch Shield pentru iPhone, cele despre care se spune ca-si "repara singure zgarieturile".

Sursa: ExtremeTech

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: Nissan vopsea ecologica spalatoriile auto viitor masina curatare vopsea nissan Ultra Ever Dry
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google