Netopia mobilePay: Jumatate dintre tranzactiile online cu cardul sunt facute din Bucuresti

de Redactia Hit | 15 octombrie 2014

Cele mai multe plati online cu cardul realizate anul acesta pentru produse si servicii comercializate de magazinele online romanesti au fost facute de bucuresteni, se arata intr-un comunicat de presa NETOPIA mobilPay. Pe locul doi in top se afla, la egalitate ca numar de plati efectuale, clujenii si timisorenii.

Capitala isi adjudeca 50% dintre cumparaturile online cu cardul

Informatiile NETOPIA arata ca bucurestenii sunt cei mai fideli clienti ai comertului electronic de la noi, circa 50% din totalul platilor online cu cardul procesate NETOPIA mobilPay de la inceputul anului pana in prezent provenind din Capitala.

Urmatoarele orase din Romania in care se plateste cel mai mult online cu cardul sunt Cluj-Napoca si Timisoara, fiecare cu o pondere de aproximativ 4,5% din totalul platilor procesate de la inceputul lui 2014.

Locul trei in topul oraselor cu cei mai multi romani care platesc online este ocupat de Brasov, cu 4% din totalul platilor, urmat, in ordine, de Iasi – 3.2% si de Constanta – 3%.

Cumparaturi online ...de la birou

Referitor la obiceiul si intervalul de cumparare, datele NETOPIA mobilPay arata ca majoritatea romanilor cumpara online in timpul saptamanii, de la birou. Mai mult, cifrele arata nu numai ca oamenii tind sa cumpere de la birou, in intervalul orar 9:00-17:00, dar si ca cheltuie in medie, de doua ori mai mult si mai scump decat de acasa. Conform reprezentantilor companiei, media tranzactiilor procesate in intervalul orar 9:00 - 17:00 este cu circa 40% mai mare decat media pe orele 18:00 - 22:00.

"Datele arata un trend natural, locuitorii Capitalei sunt cei mai expusi la avantul online-ului, atat la nivel de informatii, cat si raportat la numarul de comercianti  online cu livrare rapida in Bucuresti, evident mai multi decat in restul tarii. La fel de firesc in top urmeaza Cluj-Napoca si Timisoara, avand in vedere nivelul de trai si economia dezvoltata prin comparatie cu alte zone din tara. Loc de crestere exista, asteptam si depunem eforturi de a promova si informa consumatorii  in directia platii online cu cardul, cea mai sigura si simpla pentru cumparaturile online", afirma Antonio Eram, CEO si Fondator NETOPIA mobilPay.

Potrivit Garanti Bank, banca partenera a NETOPIA mobilPay, cea mai mare pondere a tranzactiilor online o detin comerciantii din zona de turism, urmasi de cei din telecom, IT, fashion si asigurari.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: cuparaturi onloine card netopia mobilepay tranzactii online card romania top orase cumparaturi online
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google