NSA poate inregistra convorbirile telefonice din orice colt al lumii

de Bogdan Constantinescu | 19 martie 2014

Scandalul politic al convorbirilor interceptate pare a se fi incheiat, doar ca acesta a atras atentia asupra unei probleme reale si i-a facut pe cei interesati sa incerce sa vada pana unde merg lucrurile.

Conform unor date publicate de The Washington Post, se pare ca NSA dispune de capacitatea de a inregistra orice convorbire telefonica purtata in lume. Mai mult, sistemele folosite de NSA pot stoca toate aceste miliarde de comunicatii pentru o perioada de 30 de zile. Inspaimantator, ar spune adeptii teoriei Big Brother, normal, ar spune cei care si-au asumat avansul tehnologic si cu partile sale mai putin bune.

Sistemul de supraveghere al celor de la NSA poarta numele de MYSTIC si functioneaza incepand cu anul 2009, spun documentele intrate pe mana jurnalistilor. El nu a fost functional la capacitate maxima pana in 2011, dar ne este greu sa spunem ce ar insemna acea capacitate. Documentele provenite de la Edward Snowden, un fost furnizor al NSA, mai spun ca toate aceste convorbiri sunt stocate intr-un centru de date imens situat in statul Utah.

Desigur, agentia americana a refuzat sa discute despre existenta lui MYSTIC, dar a gasit de cuviinta sa declare ca toate operatiunile sale se desfasoara intotdeauna sub incidenta legilor in vigoare.

Trecand de toate acestea, trebuie sa intelegem, definitiv, ca orice am face, daca exista cineva care vrea sa stie ce facem, va sti. Aceasta este fateta mai putin placuta a tehnologiei si o primim la pachet impreuna cu ea. Noi va uram utilizare placuta.

Sursa: Cnet
Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: interceptare apeluri telefon NSA mystic Big Brother SUA
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google