"Microsoft vrea sa vanda divizia Xbox" - sau cum o iau razna analistii

de Redactia Hit | 22 ianuarie 2013

Din start spunem ca oricat de importanti si de recunoscuti ar fi analistii care au facut astfel de presupuneri, nu prea credem ca o vor nimeri de aceasta data. Microsoft vinde divizia Xbox? Putin probabil sa se intample acest lucru, mai ales ca aceiasi analisti merg si mai departe si spun ca in cativa ani Microsoft va ajunge la restructurari masive.

Ciudat este faptul ca predictia vine de la un analist al Forbes, Adam Hartung, cu alte cuvinte, de la o voce care ar trebui sa inspire multa credibilitate, mai ales ca in spatele lui se afla un brand recunoscut. In fine, Hartung si-a luat totusi o masura de precautie si a prezis ca Microsoft va vinde divizia de divertisment, care include si Xbox, "in urmatorii ani". Analistul are si o lista cu potentiali cumparatori: Sony este in top, urmat de Barnes & Noble. Acum, ca avem toate "datele" problemei, sa vedem si cat de justificate sunt estimarile analistului de la Forbes.

Adam Hartung isi argumenteaza afirmatiile pe baza problemelor pe care Microsoft pare sa le aiba cu vanzarile de Windows 8, dar si cu Surface RT, tableta care inca nu indica faptul ca ar fi vreun mare succes comercial. In viziunea lui Hartung, Microsoft va face orice in anii care urmeaza sa salveze divizia Windows, iar asta presupune o restructurare a companiei, respectiv vanzarea diviziei Entertainment.

Analistul mai preconizeaza ca daca Microsoft nu va vinde pana la urma Xbox, tot va apela la reducerea drastica a numarului de angajati din cadrul mai multor divizii. Cea mai neagra estimare a lui Hartung este ca pana in 2016 Microsoft va disponibiliza in jur de 60% dintre angajati.

Microsoft nu se afla in cea mai stralucita perioada a sa, probabil. Aici intervine, deisgur, rolul competitiei incredibile de pe toate segmentele de piata din industria IT. Dar sa afirmi ca Microsoft va ajunge sa vanda "din casa" pentu a supravietui intr-un orizont de timp atat de scurt, noua ne miroase mai mult a manipulare (suntem curiosi cum va reactiona bursa la asemenea predictii radicale, ca sa nu le spunem altfel).

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: divizie xbox vanzare microsoft xbox analisti evolutie business microsoft
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google