Microsoft preia oficial Nokia in 25 aprilie. Brandul va fi pastrat?

de Redactia Hit | 22 aprilie 2014

In urma cu aproximativ opt luni, Microsoft si Nokia parafau intelegerea care avea sa zdruncine industria de profil: preluarea de catre gigantul IT a diviziei Device-uri si Servicii a finlandezilor. Peste trei zile, adica in 25 aprilie, tranzactia, care intre timp a primit toate aprobarile necesare, se incheie oficial.

Pana in acest moment stim ca Divizia de device-uri a Nokia si-ar putea schimba numele odata intrata oficial sub umbrela companiei din Redmond. Noua entitate se va numi Microsoft Mobile, iar intrebarea de pe buzele tuturor este daca Microsoft va pastra pe produsele sale viitoare numele Nokia. Logic, cam din toate punctele de vedere, ar fi ca brandul sa supravietuiasca (cel putin o perioada) pe smartphone-urile americanilor, insa oficial nu exista confirmari.

Tranzactia dintre Microsoft si Nokia, care se ridica la o valoare de 7,17 miliarde dolari (aproximativ 5,4 miliarde euro), a intampinat cele mai multe obstacole in Asia, unde institutii similare Consiliului Concurentei de la noi au demarat o serie de anchete. Intre timp, avizele au fost obtinute, iar reprezentantii Microsoft au anuntat, ieri, pe blogul oficial, ca 25 aprilie este data incheierii tranzactiei.

Din anuntul oficial mai aflam si ca Microsoft se va ocupa de managementul domeniului Nokia.com si de conturile de social media ale Nokia.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: tranzactie microsoft nokia brand nokia microsoft smartphones nokia windows phone microsoft mobile nokia
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google