Microsoft nu va renunta la gama de tablete Surface Pro, insa Surface RT pare sa dispara

de Redactia Hit | 10 octombrie 2014

Site-ul Digitimes publica, zilele trecute, o informatie "pe surse" potrivit careia Microsoft ar urma sa abandoneze proiectul Surface, cu totul. Iar asta cuprinde atat Surface Pro, cat si Surface RT. Microsoft nu a stat prea mult pe ganduri si a infirmat, partial, aceste informatii.

Dupa aparitia zvonurilor privind renuntarea la Surface, Microsoft a postat pe blogul companiei un mesaj cat se poate de transant: "Surface is here to stay". Din pacate, insa, mesajul ar mai avea nevoie de cateva precizari, in coditiile in care compania s-a referit, probabil, la versiunile Pro care fac parte din proiectul Surface. Cu alte cuvinte, ce se va intampla cu Surface RT? Alte informatii publicate chiar ieri de catre ZDNet sustin ca gigantul condus de Satya Nadella se va concentra pe dezvoltarea viitoarelor versiuni de Surface Pro cu Intel (Windows full), dar va abandona, totusi, device-urile Surface RT (bazate pe ARM si care ruleaza Windows RT).

Si, indiferent cat de multe voci ar putea condamna "uciderea" Surface RT, exista o logica bine argumentata in aceasta posibila decizie. Microsoft va incerca, incepand cu Windows 10, sa propuna acea unificare a sistemului de operare pentru toate device-urile sale (desktop, laptop, tablete, telefoane etc.) despre care tot am auzit in ultima perioada. In acest context, disparitia versiunii amputate a sistemului de operare, Windows RT, este total justificata. Ramane insa sa vedem cu ce alte precizari vor veni oficialii Microsoft in perioada urmatoare.

Surse: ZDnet, BGR, Digitimes

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: windows rt abandon microsoft windows 10 surface pro surface rt
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google