Microsoft isi pierde talentele: Dezertare in masa de la compania lui Gates

de Redactia Hit | 5 septembrie 2014

Seattle a devenit camp de batalie in industria IT, dupa ce Facebook, Twitter si Google si-au deschis filiale in fieful controlat de Microsoft si Amazon, recrutand cei mai promitatori angajati ai companiei lui Bill Gates. Orasul nu are nimic din insoritul San Francisco, decat apartenenta la aceeasi Coasta de Vest si un nou proiect Sillicon Valley, pe care concurenta lui Gates il construieste de zor folosind resursele umane ale Microsoft.

Facebook, Twitter si Google si-au organizat, din iunie si pana in august, in stil propriu campaniile de recrutare de personal pentru noile lor locatii din Seattle mizand pe numarul de mare specialist IT stransi sub umbrela corporatiei Microsoft si, bineinteles, pe tendinta acestora de a dezerta din firma. Seattle, de altfel, este un bazin de talente in industria IT, numarul mare de specialisti generand si costuri salariale mai mici, observa agentia Reuters, citata de Business24.

Tendinta in crestere

Microsoft s-a confruntat intotdeauna cu un fenomen de migratie a personalului, insa, in ultima vreme, sosirea concurentei in zona marit numarul dezertorilor de la Microsoft care vad o buna oportunitate de a-si creste veniturile fara a mai fi supusi chinurilor relocarii. Iar multi dintre cei care abandoneaza corabia Microsoft stiu si ce alte creiere pot fi recrutate cu usurinta.

Cititi mai multe despre "Microsoft isi pierde talentele: Dezertare in masa de la compania lui Gates" pe Business24

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: plecari microsoft angajati microsoft recrutare personal microsoft
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google