Microsoft ajunge iar la tribunal: a furat Live Tiles pentru Windows 8?

de Liviu Petrescu | 31 octombrie 2012

Compania americana Surfcast a dat in judecata Microsoft pentru Live Tiles. Elementele Live Tile sunt prezente in Windows 8 si in Windows Phone 8, dar Surfcast a inregistrat patentul sau inaintea Microsoft.

Patentul tehnologic ce face obiectul disputei dintre Surfcast si Microsoft vizeaza metoda de "prezentare a informatiei dintr-o varietate de surse pe un display". Live Tiles au atat rolul de icoane cat si de element interactive ce prezinta informatie, iar patentul Microsoft seamana foarte mult cu cel Surfcast, potrivit The Next Web.

Microsoft ajunge iar la tribunal: A furat Live Tiles pentru Windows 8?

Patentul inregistrat de Surfcast in 2004 il preceda cu cinci ani pe cel al Microsoft pentru Live Tiles. Compania americana sustine si ca Microsoft i-a incurajat pe toti dezvoltatorii de aplicatii sa incalce patentul in aplicatiile pentru Windows.

Microsoft a avut deja o disputa juridica cu privire la numele interfetei Metro pentru Windows 8 si Windows Phone 8, la care a renuntat. In fata procesului intentat de Surfcast, probabil ca Microsoft nu va mai ceda: urmeaza ori plata unor daune inainte de verdict sau chiar achizitionarea companiei.

Patent Surfcast

Microsoft ajunge iar la tribunal: A furat Live Tiles pentru Windows 8?

Patent Microsoft

Microsoft ajunge iar la tribunal: A furat Live Tiles pentru Windows 8?

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: patent live tiles proces microsoft surfcast live tiles w8 live tiles wp8
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google