Microsoft, actionar important la Dell. Tranzactie de 24 miliarde dolari

de Radu Eftimie | 5 februarie 2013

Producatorul de PC-uri Dell se va delista de la bursa intr-o tranzactie de 24 miliarde de dolari prin care fondatorul companiei, Michael Dell, va pastra controlul, iar Microsoft va deveni unul dintre cei mai importanti actionari, scrie Business24.

Consiliul de Administratie al Dell se pregatea luni seara sa intre in sedinta pentru a vota oferta, iar acordul ar putea fi anuntat inca de marti dimineata, au declarat pentru Bloomberg surse apropiate situatiei.

Tranzactia evalueaza Dell la 13,5 - 13,75 dolari pe actiune. Titlurile Dell au inchis luni la New York la 13,27 dolari, cu o capitalizare de piata de 23 miliarde de dolari.

Microsoft va investi doua miliarde de dolari la Dell prin aceasta operatiune, iar fondul Silver Lake Management va aduce peste un miliard de dolari.

Directorul general Michael Dell va contribui cu participatia pe care o detine, de 15,7%, evaluata la 3,6 miliarde de dolari, si va investi alte 700 milioane de dolari cash din averea personala pentru a pastra controlul asupra companiei, au afirmat sursele citate.

Cititi mai mult pe Business24

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: dell actiuni bursa dell tranzactie microsoft microsoft actiona dell
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google