Microsoft accepta bitcoin la plata achizitionarii de aplicatii si jocuri

de Redactia Hit | 12 decembrie 2014

Microsoft a anuntat ieri ca accepta plata in bitcoin pentru achizitionarea de aplicatii si jocuri pentru Windows, Windows Phone si Xbox, dupa semnarea unui parteneriat cu procesatorul de plati pentru moneda digitala, BitPay.

Unul dintre motivele pentru care Microsoft a luat aceasta decizie este ca procesarea platilor internationale va deveni mai convenabila, a declarat presedintele BitPay, Tony Gallippi, scrie Forbes, citata de Agerpres. "Ei sunt o companie globala, oamenii utilizeaza produsele lor si sistemul de operare in multe parti ale lumii unde nu exista plata cu cardul. Este dificil pentru multi consumatori sa transfere bani in conturile Microsoft pentru a face achizitii", a mai spus Gallippi.

(foto: Dvice.com)

Bitcoin a fost lansata la inceputul lui 2009 si reprezinta un nou tip de moneda electronica digitala, in baza unui algoritm special. Moneda virtuala nu este sustinuta de nicio banca centrala sau Guvern si nici de active fizice, valoarea sa depinzand strict de increderea utilizatorilor. Bitcoin poate fi schimbata online cu devize oficiale (euro, dolar, yen sau altele) sau utilizata pentru cumparaturi. Cititi mai mult pe acest subiect pe Agerpres.ro

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: microsoft plati bitcoin modena virtuala bitcoin parteneriat bitpay microsoft
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google