Microsoft a prezentat alternativa sa pentru Car Play

de Bogdan Constantinescu | 7 aprilie 2014

Microsoft nu este o necunoscuta pentru sistemele de entertainment instalate la bordul masinilor. Ford, Kia, BMW, Fiat sau Nissan sunt doar cateva dintre numele producatorilor care s-au folosit de versiuni speciale de Windows pe sistemele instalate la bord.

A venit insa vremea ca Microsoft sa faca un pas inainte, iar compania din Redmond a prezentat la conferinta Build 2014 un sistem care pune mult mai mult accent pe interfata Metro. Pe scurt, lucrurile sunt extrem de asemanatoare cu sistemul Car Play al celor de la Apple.

Microsoft testeaza sistemul, prototipul actual folosindu-se de conectivitatea oferita de Mirrorlink, o alternativa a Car Play de la Apple. Mirrorlink este de gasit la ora actuala pe telefoanele Nokia cu Symbian sau pe seria Xperia Z de la Sony, dar se asteapta ca utilizarile sale sa devina din ce in ce mai variate.

Conceptul imaginat de Microsoft extinde functionalitatea unui telefon cu Windows Phone la sistemul cu display instalat la bordul masinii. Lucrurile se manevreaza usor, schimbarea intre tiles-uri si interfata principala, ca si intre radio, harti si restul de aplicatii fiind foarte usoara. Totul arata ca un Windows 8 in miniatura.

Ca si in cazul celor de la Apple, sistemul nu este gata si nu a fost facuta cunoscuta nici o data de lansare a acestuia sau care sunt producatorii interesati sa adopte propunerea Microsoft. S-ar putea sa mai treaca niste timp pana sa vedem un asemenea sistem instalat pe bordul masinii, dar macar stim ca Microsoft este interesata de piata respectiva si face toate eforturile pentru a i se adapta.

Sursa: The Verge

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: sistem integrat masina alternativa Car Play Microsoft sistem masina windows sistem masina
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google