Microsoft a lansat XBOX ONE - un adevarat centru de gaming si multimedia controlat vocal si prin gesturi

de Radu Eftimie | 21 mai 2013

Microsoft a lansat in aceasta seara, in cadrul unui eveniment desfasurat in Redmond, noua consola de jocuri Xbox ONE.

Xbox ONE are un design mult mai sobru decat generatia anterioara si integreaza tehnologia Kinect.

Potrivit declaratiilor celor de la Microsoft, noul Xbox ONE nu mai este o simpla consola de jocuri, ci un device all-in-one care poate deveni centrul divertismentului dintr-un living room.

Iar de aceasta data, Microsoft are toate atuurile sa dea lovitura cu noul XBOX. Spunem acest lucru pentru ca gadgetul poate fi controlat vocal si se poate conecta la o serie de device-uri precum televizor, sistemul home audio etc si poate gestiona content-ul pe care vrea sa-l vada utilizatorul. Comenzile vocale sunt simple: "Xbox watch tv", "Xbox game", "go to music", "go to TV", iar comenzile sunt preluate aproape instantaneu de consola.

De asemenea, noua consola poate fi controlata si prin gesturi. Microsoft a integrat Skype in noul XBOX cu functia de control vocal pentru preluarea apelurilor sau incheierea apelurilor.

Specificatii:

  • Xbox One ruleaza trei sisteme de operare, inclusiv o versiune "lite" a Windows 8.
  • Consola are un procesor cu opt nuclee bazat pe Jaguar-ul AMD, dispune de 8GB RAM, unitate optica BluRay, stocare de 500GB + stocare cloud, dar si port USB 3.0 si iesiri si intrari HDMI.

Kinect a fost optimizat din toate punctele de vedere pentru a putea interpreta toate miscarile utilizatorilor cat mai precis. De asemenea, senzorii Kinect se pot conecta la orice device care ruleaza Smart Glass, de la tablete si smartphone-uri si pana la controllere.

Controller-ul Xbox a fost si el mult imbunatatit, dupa cum spun cei de la Microsoft.

Nu in ultimul rand, Xbox Live Cloud utilizeaza peste 300.000 de servere, spre deosebire de cele 3000 care serveau Xbox 360.

Pe parte de gaming, exista un parteneriat intre Microsoft si Electronic Arts care va aduce pe consola Xbox One patru noi titluri chiar de la lansarea comerciala a device-ului: FIFA14, MADDEN, NBA LIVE si UFC. De asemenea, Microsoft precizeaza ca in primul an de la lansare vor deveni disponibile 15 titluri de jocuri exclusive XBOX. De asemenea, Microsoft a prezentat si demo-ul jocului Forza Motorsport 5.

Din pacate, in prezentarea din aceasta seara, Microsoft nu a precizat si o data concreta de lansare pentru noua consola, ci ni s-a reconfirmat ceea ce stiam deja: XBOX ONE va ajunge in magazine in ultima parte a acestui an. De asemenea, nici pretul consolei nu a fost anuntat. Probabil, noi detalii despre Xbox ONE vor fi dezvaluite la evenimentul E3 care va avea loc intre 11 si 13 iunie.

Vom reveni maine cu un articol cuprinzator pe tema noului XBOX ONE si a serviciilor prezentate de Microsoft.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: microsoft xbox one specificatii xbox one xbox 720 microsoft kinect xbox one xbox one lansat
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google