McAfee se pregateste pentru razboiul cu virusii auto

de Adelina Dobrin | 21 august 2012

Virusii care pot ataca sistemele electronice ale masinilor nu mai sunt o noutate, dar se pare ca abia de acum inainte atentia hackerilor se va indrepta si asupra autovehiculelor. Compania de securitate McAfee se pregateste deja de "razboi" impotrivia software-ului malitios.

O echipa de cercetatori de la compania McAfee lucreaza intens la gasirea unor solutii care sa protejeze masinile de virusii sistemelor de bord. Pe masura ce producatorii de masini scot pe piata sisteme tot mai tehnologizate pentru computerele modelelor noi, se naste si o necesitate mai mare de securitate similara cu cea a programelor antivirus pentru PC-uri si telefoane mobile, anunta Cnet

McAfee se pregateste pentru razboiul cu virusii auto

Pericolele virusarii computerelor de bord ale masinilor vizeaza furtul autovehiculelor, interceptarile audio ilegale sau defectiunile la sistemul GPS. Tehnic vorbind, un atac informatic al vehiculelor performante ar putea insemna si alterarea presiunii rotilor sau blocarea mecanismelor de franare.

Chiar daca pana in prezent nu s-au inregistrat atacuri grave asupra sistemelor de bord, compania McAfee a atribuit unei echipe de specialisti sarcina de a identifica o serie de solutii revolutionare pentru protectia masinilor tehnologizate.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: mcafee masini antivirus masini antivirus sistem bord
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google