Lenovo vrea sa utilizeze Motorola pentru a cuceri piata globala de smartphones

de Liviu Petrescu | 3 februarie 2014

Lenovo a cumparat Motorola de la Google cu intentia de a folosi brandul pentru penetrarea pietei globale, nu doar a celei americane. Planurile companiei au fost anuntate de CEO-ul Yang Yuanqing.

Analistii au estimat initial ca Lenovo ar putea folosi Motorola pentru a-si intari propria prezenta pe piata de smartphones in Asia, dar seful companiei sustine ca planuieste o intrare pe toate pietele importante, probabil sub brandul "Motorola by Lenovo".

Lenovo Motorola

CEO-ul Lenovo a laudat prezenta Motorola pe piata din SUA si in America Latina si a explicat ca va mentine identitatea vizuala a brandului, iar compania va supravietui in forma sa actuala.

Noile smartphone Motorola ar putea fi insa vandute la nivel global, o oportunitate irosita de Google dupa achizitionarea Motorola Mobility in 2011 pentru 12,5 miliarde de dolari. Americanii au vandut apoi compania pentru 2,91 miliarde dolari, dar au pastrat o mare parte dintre patente si divizia Advanced Technology, alaturi de Project Ara (smartphone modular).

Sursa: SlashGear

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: achizitie motorola lenovo smartphones motorola lenovo motorola by lenovo
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google