Lenovo nu exclude preluarea RIM. Miercuri se decide soarta Blackberry

de Redactia Hit | 25 ianuarie 2013

Research in Motion este de mai bine de un an de zile tinta unor speculatii privind o eventuala preluare a companiei de catre o firma concurenta dn industrie. Pana acum, nu au existat decat speculatii promovate de diversi analisti de pe piata. Pentru prima data, iata ca o companie rivala RIM declara fara ocolisuri ca ar putea fi interesata de preluarea Research In Motion.

Lenovo este compania care a spart gheata pe acest subiect. CFO-ul Lenovo, Wong Wai Ming, a declarat, in cadrul Forumului Economic de la Davos, ca producatorul chinez este interesat de orice fel de deal pentru consolidarea companiei pe toate segmentele de piata de care este interesata, iar o eventuala preluare a Research In Motion nu este exclusa. 

Avand in vedere ca nimeni nu l-a intrebat pe oficialul Lenovo direct despre RIM, mentionarea numelui companiei canadiene intr-o astfel de declaratie da de gandit si lasa loc unor speculatii si mai aprinse. Se afla Lenovo in discutii pentru achizitia unei partiipatii in RIM? Sau Research in Motion si-a facut deja un plan B in cazul esecului cu noua gama de produse, respectiv vinderea Blackberry in cazul unei situatii finaciare si mai complicate? Orice este posibil, iar cert este faptul ca Lenovo este primul si poate cel mai important pretendent in cazul unei eventuale tranzactii care vizeaza RIM.

Dar sa nu ne grabim cu speculatiile. RIM va lansa saptamana viitoare sistemul de operare BlackBerry OS10, alaturi de o parte din noua gama de device-uri prin care compania spera ca va reusi sa revina in forta pe piata si sa poata, in final, sa scape de problemele financiare grave pe care le are acum. Cu alte cuvinte, asa cum am mai scris in cateva articole precedente, de succesul noii serii de produse si servicii (home user sau corporate) tine si salvarea RIM.

Abia dupa lansare si dupa reactia pietei (a consumatorilor enterprise in mod special si a Bursei) vom vedea ce se intampla cu RIM si cu brandul sau BlackBerry.

Surse: Bloomberg, Engadget

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: lenovo preluare rim Blackberry 10 lansare salvare blackberry 10 vanzare participatie RIM
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google