Lenovo, in urma scandalului Superfish: "Vom reduce semnificativ numarul aplicatiilor preinstalate"

de Redactia Hit | 1 martie 2015

Lenovo a fost in centrul atentiei mass-media in ultimele aproape doua saptamani din cauza scandalului iscat pe marginea aplicatiei Superfish, un software pe care compania l-a preinstalat pe o serie de produse. Despre scandalul Superfish am scris in urma cu mai bine de o saptamana, iar detalii puteti gasi in articolul dedicat. Compania chineza a decis sa reactioneze cat se poate de oficial si sa trimita presei o declaratie referitoare la acest subiect.

Publicam, in continuare, textul integral al declaratiei primite de la Lenovo:

"Cu numai o saptamana in urma, software-ul Superfish preinstalat de la inceputul lunii Septembrie 2014 pe laptopurile Lenovo pentru segmentul consumer a generat ingrijorare si frustrare in randul utilizatorilor nostri precum si in randul comunitatilor preocupate de securitate si confidentialitate. Am colaborat cu parteneri pentru a dezvolta unelte si pentru a imbunatati programe antivirus menite sa elimine software-ul Superfish. O unealta de eliminare automata este acum disponibila pe Lenovo.com.
Niciun produs ThinkPad, desktop-uri, tablete, smartphone-uri si servere enterprise sau produsele de stocare nu au fost afectate.

In plus, vom oferi utilizatorilor de computere Lenovo care au fost afectati de aceasta situatie un abonament gratuit de 6 luni pentru serviciul McAfee LiveSafe (sau vom extinde cu 6 luni perioada de utilizare pentru cei care au deja abonament). Mai multe informatii vor fi disponibile pe Lenovo.com in urmatoarele 7 zile.

Evenimentele din ultima saptamana consolideaza principiul conform caruia experienta utilizatorilor, securitatea si confidentialitatea trebuie sa fie cele mai importante prioritati ale noastre. Tinand cont de acest lucru, vom reduce semnificativ numarul aplicatiilor preinstalate. Scopul nostru este foarte clar: sa devenim lideri in a oferi utilizatorilor PC-uri  mai curate si mai sigure.

Vom demara imediat aceasta actiune, astfel ca pana la lansarea produselor noastre Windows 10, vom include in dispozitive doar sistemul de operare si softurile adiacente, soft-uri necesare pentru o functionare corecta a echipamentului hardware (de exemplu, atunci cand includem piese hardware unice, cum ar fi o camera 3D), software-ul de securitate si aplicatiile Lenovo. Aceasta decizie ar trebui sa elimine ceea ce industria noastra defineste ca -adware- si -bloatware-. Pentru unele tari, anumite aplicatii locale asteptate de utilizatori vor fi de asemenea incluse. Lenovo va comunica informatii despre TOATE software-urile preinstalate pe PC-uri, informatii prin care va explica in mod clar ce functie indeplineşte fiecare aplicatie. Totodata, vom continua sa cerem in mod activ feedback din partea comunitatii de utilizatori si a expertilor din industrie, pentru a ne asigura ca avem aplicatiile potrivite si cea mai buna experienta de utilizare.

Vedem aceste actiuni ca un punct de plecare. Credem ca acesti pasi vor face ca tehnologia noastra sa fie mai buna si mai sigura."

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: lenovo superfish dezinstalare superfish lenovo adware superfish
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google