Leap Motion, lansat. Totul despre gadgetul revolutionar

de Liviu Petrescu | 24 iulie 2013

Leap Motion Controller, gadgetul revolutionar bazat pe controlul prin gesturi, soseste pe piata. Compania Leap Motion a inceput deja sa livreze pre-comenzile gadgetului, cu o intarziere pe care a explicat-o prin dorinta de a imbunatati cat mai mult spatiul de lucru virtual.

Spre deosebire de alte gadgeturi care includ control prin gesturi, precum Kinect, Leap Motion are dimensiuni foarte reduse, dar reuseste sa creeze in fata ecranului un spatiu in care fiecare gest poate deveni o comanda bine optimizata.

In timp ce Kinect acopera un spatiu mai mare, prioritatea Leap Motion a fost detectarea cat mai fidela a fiecarei miscari, pe baza unei camere cu senzor infrarosu. Gadgetul se conecteaza prin cablu USB 3.0 la PC-uri Windows sau Mac.

Spatiul de lucru virtual este organizat in doua zone distincte: cea mai apropiata de corp este utila pentru a gasi "tinta actiunii", iar cea dinspre ecran este cea in care gesturile devin efectiv actiuni.

Leap Motion, lansat. Totul despre gadgetul revolutionar

Software Leap Motion Controller

In total, platforma Airspace.leapmotion.com ofera 54 de aplicatii compatibile cu Windows 8 si 7, alaturi de 58 de aplicatii pentru Mac, compatibile cu OS X 10.7 sau versiunile mai noi. Airspace are si o componenta locala, care descarca toate aplicatiile achizitionate din mediul online.

Deocamdata, Leap Motion Controller pare a fi orientat catre spatiul media, cu multe jocuri si aplicatii care stimuleaza creativitatea utilizatorului, cu aplicatii ca Virtual Airdrum, dar cele de productivitate lasa de dorit.

Leap Motion, lansat. Totul despre gadgetul revolutionar

Potentialul Leap Motion Controller

Chiar daca tehnologia de control prin gesturi intr-un spatiu de lucru virtual pare foarte promitatoare, analistii cred ca potentialul Leap Motion Controller nu a fost cu adevarat explorat de lansarea gadgetului.

Pentru a inlocui complet tastatura sau mouse-ul, Leap Motion are nevoie de o interfata cu adevarat revolutionara, care lipseste in momentul de fata. Pentru un pret de 80 de dolari, cei interesati de viitorul interactiunilor digitale pot experimenta cu gadgetul care ofera o precizie extrem de ridicata in controlul prin gesturi.

Leap Motion, lansat. Totul despre gadgetul revolutionar

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: leap motion control prin gesturi leap motion windows leap motion mac
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google