LG, Samsung si Motorola vor lansa saptamana viitoare noi smartwatch-uri cu OS Google Wear

de Radu Eftimie | 21 iunie 2014

Trebuie sa recunoastem ca nu debordam de entuziasm cand vine vorba despre smartwatch-uri sau ceasurile inteligente care au ajuns deja pe piata prin intermediul marilor producatori de tehnologie. Motivul este simplu: functiile acestor device-uri sunt atat de limitate incat produsele se adreseaza unei nise de consumatori. Pe de alta parte, asteptam cu mare interes evolutia acestor gadgeturi si momentul in care ele vor deveni dispozitive total autonome, desigur, cu pastrarea compatibilitatii cu alte device-uri precum smartphone-uri, tablete etc. Nu mai departe de saptamana viitoare, trei mari companii tehnologice vor lansa noi linii de ceasuri inteligente. Este vorba despre LG, Motorola si Samsung. Vom asista la un salt impresionant in evolutia smartwatch-urilor peste cateva zile? Probabil ca nu, dar noutati vor exista, cu siguranta.

Samsung a decis sa utilizeze, pentru cea mai recenta gama Gear a companiei, sistemul de operare Tizen, in defavoarea Android. Schimbarea nu a adus cu sine zdruncinarea industriei din acelasi motiv pentru care va spuneam la inceput ca nu sunt prea entuziasmati de smartwatch-uri. Sosirea Tizen pe Gear a reprezentat doar scena de prezentare a noului sistem de operare al companiei, care va utila in curand si parte din gama de smartTV-uri sud-coreene. Putem vorbi despre un succes al Gear cu Tizen? Deocamdata, nu. Pe de alta parte, este foarte posibil ca Samsung sa vina saptamana viitoare cu o noua schimbare pe parte de software. Informatiile disponibile in acest moment dau ca sigura o prezenta solida a Samsung la Conferinta dezvoltatorilor Google I/O, ce incepe saptamana viitoare (25-26 iunie). Iar compania va prezenta un nou Gear care nu va rula Tizen, ci Android Wear, o platforma mobila sprijinita din plin de Google, care beneficiaza deja de toata atentia dezvoltatorilor.

Extrem de interesanta este informatia potrivit careia Samsung va propune fanilor un smartwatch stand-alone, cu SIM si functionalitate extinsa, primul device de acest gen care se apropie de conceptul de ceas inteligent autonom. Stirea a aparut in urma cu mai multe luni, asa ca este foarte posibil ca peste cateva zile sa facem cunostinta cu primul smartwatch cu adevarat util.

Tot pentru saptamana viitoare, Motorola si LG par a avea planuri similare legate de anuntul unor noi device-uri din gama wearable. Asteptarile legate de Motorola sunt destul de mari, desi este putin probabil sa vedem la Google I/O altceva decat cel mult un prototip de smartwatch Moto 360. Ceea ce stim despre device se limiteaza momentan la design, unul stabilit deja si considerat de multi cel mai reusit de pe piata, asa cum scriam recent, si la sistemul de operare care va fi Google Wear.

Si LG ar putea sa fie prezenta la eveniment cu LG G Watch, ce va rula Android Wear.

LG a demarat deja campanii de promovare pentru produsul sau.

Ce este Google Wear?

Android Wear este o versiune  de Android destinata gadget-urilor la purtator, o "miniatura" de Android care va permite sa interactionati cu gadget-ul prin comenzi vocale, urmand ca raspunsurile sa fie oferite atat vocal, cat si afisate pe ecranul acestuia. Android Wear poate afisa informatiile importante, poate da raspunsuri directe la intrebari sau actiuni, poate monitoriza forma fizica si sanatatea si este cheia catre utilizarea altor device-uri, acestea putand fi controlate prin intermediul ceasului doar prin simpla rotire a incheieturii.

Surse: Engadget, CNET

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: lg gwatch samsung gear android wear motorola moto 360 smartwatch android conferinta dezvoltatori google 2014
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google