Jurnalist Reuters, acuzat de colaborare cu Anonymous

de Ana-Maria Dragota | 15 martie 2013

Matthew Keys, un tanar care a lucrat in trecut ca administrator al retelelor de socializare Reuters este acuzat ca ar fi colaborat cu gruparea Anonymous si ca i-ar fi ajutat pe hackeri sa patrunda in sistemul site-ului Los Angeles Times.

Conform unor surse din justitia americana, citate de BBC, Matthew Keys ar fi furnizat hackerilor, in decembrie 2010, informatii importante, precum numele de user si parola pentru serverul companiei. Ulterior, hackerii au patruns in sistemul de administrare al site-ului si au modificat versiunea web a site-ului Los Angeles Times.

In urma acestor acuzatii, despre care spune ca le-ar fi aflat de pe Twitter, Matthew Keys nu a facut decat sa posteze urmatoarele randuri: "In seara asta am de gand sa iau o pauza. Maine, afaceri, ca de obicei".

Purtatorul de cuvant al agentiei Reuters, David Girardin, a declarat ca superiorii companiei stiau despre aceasta problema, insa au refuzat sa comenteze pe marginea acestui subiect.

Conform unui reprezentant al Curtii de Americane de Justitie, daca va fi gasit vinovat, Matthew Keys risca o pedeapsa de pana la 10 ani de inchisoare si o amenda de cel putin 250.000 de dolari pentru fiecare cont avariat.

Acuzatiile sunt urmatoarele: divulgarea unor informatii private cu scopul de a deteriora un cont protejat si oferirea de suport unui membru Anonymous tocmai pentru patrunderea in serverul companiei Tribune.

La aflarea vestii ca hackerul a facut anumite modificari pe server, reactia lui Keys ar fi fost: "Dragut".

Matthew Keys este chemat in fata judecatorilor in data de 14 aprilie 2013.

Sursa: BBC

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: Anonymous angajat Reuters Anonymous piraterie informatica Matthew Keys
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google